Πολιτική

Διεγράφη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο Μάριος Σαλμάς – «Τιμή μου που με διέγραψαν»

Τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα (23/9) η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Μετά από αυτό ανοίγει ο δρόμος και για τη διαγραφή του από μέλος του κόμματος.

Η παραπομπή του αφορά αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σαλμάς ανέφερε:

«Αν με διαγραφεί ο κύριος Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, επειδή του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου».

«Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι παρουσία του, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους είναι συνταγματικό δικαίωμα. Και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Τι απάντησε για την έδρα

Σε ερώτηση για το αν θα παραδώσει την έδρα, το απέκλεισε λέγοντας: «Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 12:16:09

Back to top button