Έξυπνα Tips

Διαβάζοντας Πίσω από την Ετικέτα: Πώς να Πλύνετε τα Ρούχα που Θέλουν Στεγνό Καθάρισμα – …

Πόσες φορές δεν έχετε παρατηρήσει εκείνη την τέλεια μπλούζα στη βιτρίνα και μόλις είδατε την ετικέτα “Μόνο Στεγνό Καθάρισμα”, την αφήσατε πίσω; Είμαστε σίγουροι ότι δεν είστε οι μόνοι. Το επιπλέον κόστος και η ταλαιπωρία για το στεγνό καθάρισμα είναι κάτι που πολλοί προτιμούν να αποφύγουν.

Αλλά πριν αποφασίσετε να παρατήσετε την αγορά, ας σας δώσουμε μερικές συμβουλές που μπορεί να αλλάξουν τη γνώμη σας. Και μην ανησυχείτε, τα συμβουλευτικά μας δεν αφορούν εκείνα τα ρούχα που η ετικέτα τους φωνάζει “ΜΟΝΟ Στεγνό Καθάρισμα”.

Ξέρετε, πολλά από τα ρούχα που στολίζουν τις ετικέτες τους με ένα απλό “στεγνό καθάρισμα”, μπορούν πραγματικά να αντέξουν μια πιο τρυφερή φροντίδα, είτε με πλύσιμο στο χέρι είτε ακόμη και στο πλυντήριο. Ο λόγος που οι εταιρείες επιλέγουν να συμπεριλαμβάνουν αυτήν την προειδοποίηση είναι για να αποφύγουν τα παράπονα για ρούχα που μπορεί να υποστούν ζημιά.

Αλλά εδώ είμαστε εμείς για να σας βοηθήσουμε να αναγνωρίσετε ποια υφάσματα μπορείτε να φροντίσετε μόνοι σας. Βαμβάκι, μαλλί, λινό και μετάξι; Ναι, αυτά μπορούν να πλυθούν από εσάς με λίγη περισσότερη προσοχή.

Ας αναλύσουμε λοιπόν τις ετικέτες μαζί. Αν αναφέρουν πλύσιμο στο χέρι, ενδεχομένως να αντέξουν και το πλυντήριο. Αν βλέπετε απλώς “στεγνό καθάρισμα“, σκεφτείτε το πλύσιμο στο χέρι. Και φυσικά, αν είναι ξεκάθαρο για “ΜΟΝΟ Στεγνό Καθάρισμα”, τότε καλύτερα να μην το ρισκάρετε.

Προσοχή όμως! Αν το ρούχο έχει έντονα χρώματα, μεταλλικές λεπτομέρειες, πούλιες ή πέρλες, μην τολμήσετε να το πλύνετε στο σπίτι. Αφήστε τους ειδικούς να αναλάβουν.

Για το πλύσιμο; Γεμίστε το νεροχύτη με χλιαρό νερό και προσθέστε λίγο απορρυπαντικό για ευαίσθητα υφάσματα. Αφήστε το ρούχο να μουλιάσει και τρίψτε απαλά. Ξεπλύνετε και προσοχή, μην στραγγίξετε δυνατά!

Τέλος, για το στέγνωμα, απλώστε το ρούχο πάνω σε μια πετσέτα, τυλίξτε το σαν ρολό για να απορροφήσει την υγρασία και μετά αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.

Με αυτά τα μικρά μυστικά, μπορείτε να επεκτείνετε την γκαρνταρόμπα σας χωρίς φόβο και να δώσετε ζωή σε ρούχα που πιστεύατε ότι ήταν πολύ δύσκολο να φροντιστούν.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.




Δημοσιεύθηκε 2024-04-17 07:00:58

Back to top button