Ελλάδα

Διέρρηξαν και τρίτο υπουργείο – Κλοπή σε υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ

Το βράδυ της Τρίτης, την ίδια ημέρα που διαρρήκτες «άνοιγαν» τα γραφεία δύο υπουργείων που στεγάζονται στο κτίριο επί της οδού Δραγατσανίου 8 στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε και τρίτη διάρρηξη σε χώρο υπουργείου.

Οπως ανέφερε η «Καθημερινή», άγνωστοι κατάφεραν να διαρρήξουν και τα γραφεία όπου στεγάζεται η υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Ανθρωπίνων Δυναμικών και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στην οδό Κοραή.

Οι δράστες αφαίρεσαν τρεις οθόνες υπολογιστών και μια… καφετιέρα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Προηγουμένως είχαν γίνει γνωστές οι κλοπές στο κτίριο της οδού Δραγατσανίου, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Οι δράστες δεν αφαίρεσαν κάτι από το πρώτο γραφείο, το οποίο ερεύνησαν, όμως αφαίρεσαν 30 φορητούς υπολογιστές από τη δεύτερη υπηρεσία, στον 7ο όροφο.

Την Παρασκευή οι έρευνες βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο δεν ήταν σαφές εάν πρόκειται για την ίδια συμμορία.

Αξίζει να αναφερθεί πως η φύλαξη για πολλά κτίρια των υπουργείων έχει ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την ίδια υπόθεση. Οπως αναφέρεται, αστυνομική παρουσία υπάρχει μόνο στο Προστασίας του Πολίτη και στο Εθνικής Αμυνας.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-20 13:24:26

Back to top button