Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Kυρίαρχη η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιον θέλουν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Νέα ενδιαφέροντα στοιχεία φέρνει δημοσκόπηση της Metron Analysis σχετικά με το ποιος προηγείται στη μάχη των μνηστήρων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πέμπτος σημειώνοντας χαμηλά ποσοστά, με τη Νέα Δημοκρατία να παραμένει στην πρώτη θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δίνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας και η Άννα Διαμαντοπούλου, με τα δίπολα στον β’ γύρο να παραμένουν.

Πρόθεση και εκτίμηση ψήφου

Η ΝΔ καταγράφεται στην πρόθεση ψήφου ως πρώτο κόμμα με ποσοστό 22%. Ποσοστό πολύ μικρότερο αυτού που έλαβε στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Ακόμα και έτσι όμως η απόστασή της από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, είναι 10,4%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται στο 8,1% ως τρίτο κόμμα, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με 7,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτος με 7%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:

Στην εκτίμηση ψήφου, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

H Nέα Δημοκρατία εμφανίζεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 30,2%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,5%, στην τρίτη θέση το ΚΚΕ με 10,6%, τέταρτο κόμμα η Ελληνική Λύση με 9% και πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8%.

222.jpg

Ποιος ξεχώρισε στο ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ

Όσον αφορά το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ σε σχετική ερώτηση για τον υποψήφιο που κέρδισε τις εντυπώσεις, πρώτη εμφανίζεται η Άννα Διαμαντοπούλου με ποσοστό 24%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με μόλις μια μονάδα διαφορά στο 23%, έπειτα ο Παύλος Γερουλάνος με ποσοστό 17%, τον οποίο ακολουθεί εξίσου με μόλις μια μονάδα διαφορά ο Χάρης Δούκας με ποσοστό 16%. Έπεται ο Μιχάλης Κατρίνης με ποσοστό 7% και έπειτα η Νάντια Γιαννακοπούλου με 4%.

3333.jpg

Ποιον προτιμούν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Σε σχέση με την προτίμηση προέδρου του ΠΑΣΟΚ (όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) τα ποσοστά καταγράφονται ως εξής:

  • Νίκος Ανδρουλάκης 24%
  • Άννα Διαμαντοπούλου 23%
  • Χάρης Δούκας 22%
  • Παύλος Γερουλάνος 13%
  • Νάντια Γιαννακοπούλου 4%
  • Μιχάλης Κατρίνης 3%
  • Δεν έχω προτίμηση/ΔΑ 11%
555.jpg

Προτίμηση β’ γύρου στο ΠΑΣΟΚ

Όσον αφορά την προτίμηση β’ γύρου οι απαντήσεις που καταγράφονται είναι:

  • Ανδρουλάκη ή Δούκα 48% (πρώτο) – 37% (δεύτερο)
  • Ανδρουλάκη ή Διαμαντοπούλου 46% (πρώτο) – 39% (δεύτερο)
  • Ανδρουλάκη ή Γερουλάνο 44% (πρώτο) – 39% (δεύτερο)
  • Διαμαντοπούλου ή Δούκα 41% (πρώτο) – 42% (δεύτερο)
  • Γερουλάνο ή Δούκα 39% (πρώτο) – 42% (δεύτερο)
pasok-2.jpg

Παράσταση νίκης για το ΠΑΣΟΚ

Στην παράσταση νίκης για τις εσωκομματικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 43%, ενώ ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 27% και πιο πίσω η Άννα Διαμαντοπούλου με 10%, ο Παύλος Γερουλάνος με 5%, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2% και ο Μιχάλης Κατρίνης με 1%.

pasok.jpg

Για την αποπομπή Κασσελάκη

Στο ερώτημα για την αποπομπή Κασσελάκη το 47% του γενικού πληθυσμού απαντά ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση έναντι του 39% που απαντά προς τη λάθος.

Στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα αντιστρέφεται, καθώς το 53% δηλώνει ότι διαφωνεί έναντι του 39% που συμφωνεί.

4444.jpg




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-26 20:46:30

Back to top button