Ελλάδα

Δημογλίδου: Ταυτοποιήθηκε και μία 16χρονη για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Ακόμη μια έφηβη, μία 16χρονη, ταυτοποιήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ήδη οι Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη δύο 14χρονων και των γονιών τους, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία και στη συνέχεια με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερες.

Εξηγώντας τον χειρισμό περιστατικών βίας ανηλίκων, η κα Δημογλίδου ανέφερε ότι σχηματίζεται κανονικά δικογραφία, ωστόσο έχει να κάνει με ανήλικα παιδιά: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε τον εισαγγελέα όπως κάνουμε κάθε φορά, αναμένουμε και την ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού η οποία θα περιέλθει στην προανακριτική δικογραφία, να τη διαβιβάσουμε στον εισαγγελέα και να διατάξει σχετικά».

Έντονα περιστατικά μετά το άνοιγμα των σχολείων

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι με το άνοιγμα των σχολείων, όπως, τόνισε η ίδια «δυστυχώς βλέπουμε έντονα κάποια περιστατικά. Βέβαια δεν είναι περιστατικά που συμβαίνει εντός των σχολείων» τόνισε μεταξύ άλλων.

Έρχεται η νέα εφαρμογή «Save Youth» από Οκτώβρη

Μιλώντας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επεσήμανε πως «χρειαζόμαστε τους γονείς συμμάχους».

«Οι γονείς του θύματος αντέδρασαν όπως ακριβώς έπρεπε και απευθύνθηκαν στην αστυνομία» στο περιστατικό της Γλυφάδας.

Στο μεταξύ, θα συνεχιστούν οι δράσεις της Αστυνομίας και προανήγγειλε για μια νέα εφαρμογή, με συνθηματικό «Save Youth» που αναμένεται από τις αρχές Οκτωβρίου να είναι διαθέσιμη για παιδιά και γονείς.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 09:14:24

Back to top button