Auto

Δε θα πιστέψετε πόσο κοστίζει αυτό το αγωνιστικό Peugeot 208

Επειδή οι πιθανότητες να δούμε στο εγγύς μέλλον ένα GTI ή ένα Rallye σε κάποιο νέο Peugeot είναι μηδαμινές, η Stellantis Motorsport επέλεξε μία εναλλακτική λύση, προσφέροντας τώρα το 208 Racing.

Το συγκεκριμένο, με τις προδιαγραφές που διαθέτει, σχεδιάστηκε για την κατηγορία FR6 Trophy, την οποία διοργανώνει η FFSA, στο πλαίσιο του γαλλικού Rally Cup που ξεκινάει το 2025.



Το αγωνιστικό ράλι έχει στη βάση του το νέο 208, με τις σημαντικότερες διαφορές εμφανισιακά να αφορούν στις λευκές ατσάλινες ζάντες, στο πράσινο χρώμα των DRL κάθετων φωτιστικών σωμάτων με τα «νύχια» και στο λευκό αμάξωμα. Το οποίο συνδυάζεται τρία διαφορετικά χρώματα για να προσφέρει ένα νέκταρ νοσταλγίας σε όσους αναπολούν το 106 Rallye.

Από εξοπλισμό, η Stellantis έχει τοποθετήσει roll cage και ένα αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, αμφότερα βάσει προδιαγραφών Rally4.

Το ταμπλό έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να μηδενιστούν οι αντανακλάσεις και στο επίκεντρό του βρίσκεται μία οθόνη πολυμέσων. Επιπλέον, υπάρχει kill switch και εξατομικευμένοι διακόπτες στην κεντρική κονσόλα.

Για την εξέλιξη του 208 Racing, η Stellantis Motorsport αξιοποίησε τις γνώσεις της από την κατασκευή του Peugeot 208 Rally4, του Citroen C3 Rally2 και του 208 Racing Cup.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ο γνωστός τρικύλινδρος των 1.200 κ. εκ. του Group, μόνο που είναι αναβαθμισμένος και αποδίδει 145 ίππους, δηλαδή 45 παραπάνω από το 208 παραγωγής. Ο κινητήρας τροφοδοτείται αποκλειστικά με καύσιμα E85.



Συνεργάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όπου η σχέση μετάδοσης είναι κοντή, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Το αγωνιστικό είναι πολύ ελαφρύ, στα 1.050 κιλά.

Οι μηχανικοί του ομίλου εργάστηκαν αρκετά στην ανάρτηση και το σύστημα της πέδησης, χρησιμοποιώντας συμβουλές οδηγών αγώνων, με τη ρύθμιση της πρώτης να είναι σαφώς πιο σφιχτή συγκριτικά με το 208 παραγωγής.

Το νέο 208 Racing έχει ορισμένη τιμή στις 38.900 ευρώ, με τη Stellantis να θέλει να προσφέρει στο ευρύ κοινό ένα προσιτό μεν, γνήσιο αγωνιστικό δε. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τον Φεβρουάριο του 2025.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 19:45:00

Back to top button