Auto

Δεύτερη ευκαιρία για τα Rivian μέσω Ουκρανίας

Ένα περίεργο φαινόμενο που αφορά σε μοντέλα της Rivian παρατηρείται εσχάτως στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα Auto.ria.com, η οποία δημοσιεύει αγγελίες για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται αυτές που αφορούν στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της αμερικανικής εταιρείας.

Το θέμα έγινε γνωστό όταν Αμερικανοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αυτής -τα οποία για κάποιο λόγο είχαν θεωρηθεί κατεστραμμένα από τους ίδιους ή τις ασφαλιστικές εταιρείες- τα βλέπουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πωλούνται ξανά σε άλλες χώρες.



Η ιστορία έχει ως εξής: Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ τα οποία εμπλέκονται σε σοβαρή σύγκρουση και θεωρούνται πλήρως κατεστραμμένα (καθώς η επισκευή τους είναι ασύμφορη ή αδύνατη) εξάγονται στον Καναδά.

Από εκεί, οι έμποροι βρίσκουν τρόπο και τα προωθούν σε άλλες χώρες όπως η Ανατολική Ευρώπη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή χώρες της Αφρικής (π.χ. Νιγηρία).



Σε αυτές, υπάρχουν συνεργεία τα οποία καταφέρνουν να βρουν ανταλλακτικά και να επισκευάσουν κάποια από αυτά και να τα διαθέσουν ξανά στην αγορά. Όπως αναφέρεται αυτό συμβαίνει κυρίως για μοντέλα της Tesla και της Rivian.

Με αυτόν τον τρόπο έχουν φτάσει και στην Ουκρανία όπου δημοσιεύονται αγγελίες για πώληση R1S και R1T στην αγορά της χώρας. Να σημειώσουμε ότι η Rivian δεν έχει εμπορική δραστηριότητα σε αυτή, συνεπώς τα διαθέσιμα αυτοκίνητα είναι από αυτά που έχουν προκύψει από επανακατασκευή.



Φυσικά, το αποτέλεσμα αυτής είναι αμφίβολο σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια που παρέχουν, καθώς η διαδικασία δεν έχει γίνει σε συνεργεία που να διαθέτουν τα απαραίτητα κατάλληλα εργαλεία, ούτε από πιστοποιημένους και εξειδικευμένους μηχανικούς.

Πάντως, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εφόσον αυτά τα οχήματα δεν πουληθούν σε κάποιον ιδιώτη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ουκρανικό στρατό ως τηλεχειριζόμενα τετράτροχα στον πόλεμο με τη Ρωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-13 13:00:34

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button