Ελλάδα

«Δεν κρίθηκε απαραίτητο να φύγει εκτάκτως» λέει η αντιδήμαρχος Νίκαιας για την 10χρονη που ξυλοκοπήθηκε σε σχολείο

«Αφού χτυπήθηκε το παιδί γύρισε στην τάξη του κανονικά», λέει στο site σήμερα.gr η αντιδήμαρχος Παιδείας της δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Μαρία Αραβαντινού, για τον ξυλοδαρμού μιας 10χρονης από συμμαθητές της στο προαύλιο του σχολείου της.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (11/10/2024) κατά τη διάρκεια διαλείμματος σε σχολείο της Νίκαιας, όταν σύμφωνα με καταγγελίες τρία αγόρια και ένα κορίτσι επιτέθηκαν στη 10χρονη και την τραυμάτισαν στο κεφάλι. Η μητέρα του κοριτσιού καταγγέλλει το σχολείο,  καθώς όπως υποστηρίζει όχι μόνο δεν την ενημερώθηκε αμέσως, αλλά κι ότι η δασκάλα προσπάθησε να βγάλει τρελή την κόρη της.

Μιλώντας στο site σήμερα.gr η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του δήμου Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη αναφέρει ότι οι δασκάλες αμέσως έτρεξαν κοντά στο παιδί προκειμένου να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. 

«Οι δασκάλες το κοιτάξανε, το πήρανε μέσα στο σχολείο και το φρόντισαν αυτές. Από τις 11 μέχρι και το σχόλασμα δεν παραπονέθηκε ότι πονάει κάπου το παιδί  και το πρόσεχαν συνεχώς οι δασκάλες, αυτό μου μετέφερε η διευθύντρια», λέει η αντιδήμαρχος.

Απαντώντας γιατί δεν εκλήθη το ΕΚΑΒ και δεν ενημερώθηκε άμεσα η μητέρα της 10χρονης καθώς τα χτυπήματα που είχε δεχτεί ήταν στο κεφάλι, αναφέρει:

«Οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία έχουν καθημερινά πολλά περιστατικά από παιδιά που σκοντάφτουν, πέφτουν και χτυπάνε επομένως έχουν εικόνα για το τι πρέπει να κάνουν. Η μητέρα παρέλαβε το παιδί της κατά το σχόλασμα. Δεν ήρθε να το πάρει εκτάκτως νωρίτερα γιατί δεν το κρίνανε απαραίτητο και το παιδί δεν είχε παραπονεθεί ότι έχει κάποιο πρόβλημα για αυτό και δεν ενημερώσανε τη μητέρα να πάει να το πάρει».

Αυτή τη στιγμή το περιστατικό του ξυλοδαρμού σε βάρος 10χρονης μαθήτριας από συμμαθητές της, που συνέβη στο 9ο δημοτικό Νίκαιας διερευνάται από την ασφάλεια Νίκαιας. Έχουν καταθέσει οι δασκάλες και η διευθύντρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό οικογενειακό περιβάλλον η 10χρονη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, πονάει και ζαλίζεται. Το κορίτσι το έχει δει και ιατροδικαστής, ενώ σε επικοινωνίας που υπήρξε με το 9ο δημοτικό σχολείο της Νίκαιας η διεύθυνση αρκέστηκε να απαντήσει ότι έχουν επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιοι φορείς.  
 

To άρθρο «Δεν κρίθηκε απαραίτητο να φύγει εκτάκτως» λέει η αντιδήμαρχος Νίκαιας για την 10χρονη που ξυλοκοπήθηκε σε σχολείο δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 14:23:34

Back to top button