Οικονομία

ΔΕΗ: Άντληση 600 εκατ. ευρώ με το 7ετες ομόλογο

H ΔΕΗ άντλησε τελικά 600 εκατ. ευρώ στην έξοδό της στις αγορές μέσω της έκδοσης επταετούς senior ομολόγου, μη ανακλήσιμου στην 3ετία.

Ειδικότερα, ο στόχος της έκδοσης του επταετούς ομολόγου αρχικά είχε τεθεί στα 500 εκατ. ευρώ με τις αρχικές σκέψεις τιμολόγησης (IPT) στο 4,75%, ωστόσο τελικά υποχώρησε στο 4,625%. Σημειώνεται ότι όπως είχε ενημερώσει η Επιχείρηση, τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των υπό εξέλιξη έργων κεφαλαιακών δαπανών της ΔΕΗ και των θυγατρικών της.

Η ΔΕΗ είχε αναφέρει επίσης ότι σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών στο χρηματιστήριο Euronext του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο κατάλληλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

H Citigroup Global Markets Europe AG, η Goldman Sachs Bank Europe SE και η HSBC Continental Europe ενέργησαν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, και η BNP PARIBAS, η Deutsche Bank Aktiengesellschaft, η Nomura Financial Products Europe GmbH, η Société Générale, και οι Alpha Bank Α.Ε., Eurobank Α.Ε., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Optima Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Ambrosia Capital Μονοπρόσωπη Α.Ε., AXIA Ventures Group Limited, και Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ενέργησαν από κοινού ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά.

To άρθρο ΔΕΗ: Άντληση 600 εκατ. ευρώ με το 7ετες ομόλογο δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 19:37:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button