Κόσμος

Δείτε live το debate Μπάιντεν – Τραμπ

Χωρίς να ανταλλάξουν χειραψία, ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης (4 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελλάδα) την πρώτη τους τηλεμαχία ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Το ντιμπέιτ φιλοξενείται στην Ατλάντα της Τζόρτζια, μια από τις πολιτείες-κλειδιά για την έκβαση των εκλογών του Νοεμβρίου. Διοργανώνεται από το CNN με οικοδεσπότες τους δημοσιογράφους Τζέικ Τάπερ και Ντάνα Μπας. Εναπόκειται σε αυτούς να επιβάλουν τους αυστηρούς κανόνες της τηλεμαχίας, η οποία διεξάγεται χωρίς ακροατήριο, με χρονομετρημένες απαντήσεις και κλειστό μικρόφωνο στον υποψήφιο που δεν έχει τον λόγο.

Ένα δεύτερο ντιμπέιτ έχει προγραμματιστεί στο δίκτυο ABC, την 10η Σεπτεμβρίου, δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Δείτε ζωντανά το debate μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν

Τραμπ: «Ο πληθωρισμός σκοτώνει τη χώρα μας»

«Ο πληθωρισμός σκοτώνει τη χώρα μας», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν «δεν έκανε καλή δουλειά» και «ο πληθωρισμός σκοτώνει τη χώρα μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας.

Η άνοδος των τιμών καταναλωτή έφθανε το 9,1% στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2022 και έκτοτε επιβραδύνθηκε, στο 3,3% τον Μάιο.

Ο Μπάιντεν επικρίνει τον Τραμπ για τρομερές ενέργειες κατά του δικαιώματος στην άμβλωση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέκρινε έντονα τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ για τις ενέργειές του κατά του δικαιώματος στην άμβλωση.

Ο  Μπάιντεν υπογράμμισε τον ρόλο του Τραμπ στην αναίρεση από το Ανώτατο Δικαστήριο της συνταγματικής κατοχύρωσης του δικαιώματος στην άμβλωση, μετά την οποία πολλές αμερικανικές πολιτείες απαγόρευσαν ή επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς στις επεμβάσεις διακοπής της κύησης.

«Είναι τρομερό αυτό που κάνατε», τόνισε ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του στις εκλογές του Νοεμβρίου.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 04:18:36

Back to top button