Auto

Δείτε τη νέα Lamborghini Temerario στο Nurburgring (+video)

Η Lamborghini άλλαξε σελίδα στην ιστορία της με την παρουσίαση της Temerario στην Καλιφόρνια, στα μέσα Αυγούστου, αφού ο εξηλεκτρισμός και η κατάργηση του V10 σηματοδοτούν μία νέα εποχή.

Η οποία μπορεί να μη γοητεύσει τους πάντες, όπως αποδεικνύει το βίντεο που κυκλοφορεί δημόσια, όπου η νέα Temerario γυρνάει το Nordschleife Nurburgring και δε διαθέτει τον χαρακτηριστικό ήχο ενός ατμοσφαιρικού V10.



Διότι ο περίφημος κινητήρας ο οποίος τροφοδοτούσε την κίνηση στους τροχούς της Huracan αποχαιρέτησε και επίσημα και τη θέση του έχει πάρει ένας 4λιτρος twin-turbo V8 ο οποίος συνδυάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ και συνεργάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Θα λέγαμε, βέβαια, ότι είναι λίγο άδικη η κριτική που γίνεται, διότι ο συγκεκριμένος V8 της Lamborghini αγγίζει τις 10.000 σ.α.λ. ενώ στο Nurburgring απαγορεύεται ένα αυτοκίνητο να παράγει πάνω από μία ορισμένη τιμή decibel.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απολαυστικό να παρακολουθείς ένα ολοκαίνουργιο supercar των Ιταλών να αφήνει λάστιχο σε κάθε στροφή της Πράσινης Κόλασης, κι ας είναι εναρμονισμένο με τα σημεία των καιρών, όντας plug-in υβριδικό (με μπαταρία 3,8 kWh).



Το μόνο αρνητικό που μπορεί κανείς να παρατηρήσει είναι το βάρος των 1.690 κιλών που γίνεται εμφανές σε κάθε δυνατό φρενάρισμα. Ακόμα και έτσι, είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα κινείται στην τραχιά αγωνιστική διαδρομή του Nurburgring με τους 920 συνδυαστικούς ίππους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 20:30:19

Back to top button