Auto

Δείτε πως «πεθαίνει» μια Mercedes S-Class 30ετίας (+video)

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στους δρόμους ακόμα κυκλοφορούν αψεγάδιαστες Mercedes της δεκαετίας του 1990. Τα γερμανικά αυτοκίνητα φτιάχτηκαν για να αντέχουν και σχεδόν τίποτα δεν είναι δυνατό να τα «σκοτώσει», ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μοντέλα με diesel κινητήρες.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι σε κάθε κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Στη Γερμανία, ο YouTuber TopSpeedGermany αποφάσισε να ανακαλύψει την τελική ταχύτητας μιας Mercedes-Benz S 350 του 1994. Η μοναδική λιμουζίνα είναι εξοπλισμένη με εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα πετρελαίου απόδοσης 150 ίππων και φημίζεται για την άνεση στο ταξίδι και τις υψηλές μουαγιέ που μπορούσε να κρατήσει.



Στο βίντεο που πόσταρε ο Γερμανός οδηγός δείχνει την S 350 να βγαίνει στην Autobahn και να επιταχύνει μέχρι τα 185 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο μένει αρκετή ώρα κοντά στην τελική του με το στροφόμετρο σε υψηλές στροφές.

Κάποια στιγμή, από την αριστερή πλευρά του καπό εμφανίζονται καπνοί και ο οδηγός αποφασίσει να κλείσει το γκάζι και να επιβραδύνει βγαίνοντας από τον αυτοκινητόδρομο. Στον πίνακα οργάνων έχει ανάψει ταυτόχρονα το σήμα υπερθέρμανσης του κινητήρα με τον δείκτη να έχει φτάσει στο μέγιστο σημείο.



Λίγο αργότερα σταματάει μπροστά σε ένα οίκημα και βγαίνει για να δει τι έχει συμβεί. Όταν ανοίγει το καπό, καπνοί βγαίνουν από τον χώρο του κινητήρα. Ο κινητήρας συνεχίζει να λειτουργεί, αλλά ακούγεται πλέον ένας περίεργος θόρυβος. Η ζημιά μπορεί να είναι απλή, δηλαδή να έχει φύγει κάποιος σωλήνας, αλλά μπορεί να είναι και μεγάλη καθώς ο ήχος δεν είναι και ο καλύτερος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-13 16:00:17

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button