Auto

Δείτε πως ήταν αρχικά η Bugatti Tourbillon (+video)

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ιδιαίτερα των ακριβών σπορ αυτοκινήτων, επικεντρώνουν πολύ την προσοχή τους στον σχεδιασμό των μοντέλων του. Μια Ferrari ή μια Maserati ή μια Bugatti δεν θα μπορούσε να σχεδιαστεί στην τύχη, αφού η όψη της είναι ένα από τα στοιχεία που τη διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα.

Η Bugatti πριν από μερικούς μήνες είχε αποκαλύψει την καινούρια Tourbillon. Το σπορ αυτοκίνητο είναι σπάνιας ομορφιάς και με επιδόσεις που κόβουν την ανάσα. Θα παραχθεί σε μόλις 250 μονάδες και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από το 2026.



Σε ένα βίντεο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Bugatti δείχνει τα πρώτα βήματα σχεδιασμού της Tourbillon από το 2022. Εκεί, εμφανίζεται το πρωτότυπο μοντέλο πάνω στο οποίο βασίστηκε το αυτοκίνητο που ήταν πολύ διαφορετικό από ότι είδαμε στην τελική του μορφή.



Τα πλάνα αφήνουν μόνο λεπτομέρειες να φανούν, αλλά κάποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν. Για παράδειγμα, στην εναλλακτική πρόταση της Bugatti η μάσκα είναι σημαντικά μικρότερη σε σχήμα πετάλου με τις εισαγωγές να είναι μικρότερες.



Ενώνονται με γωνιακούς προβολείς και ένα χωνευτό κεντρικό τμήμα στο καπό. Πιο πίσω, υπάρχει γωνιακό και επιθετικό αμάξωμα που υποδηλώνει μια πιο φουτουριστική σχεδίαση. Αυτά είναι τα στοιχεία που εντοπίζονται, αλλά μέχρι εκεί. Η Bugatti δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για εκείνη την έκδοση της Tourbillon.

Η Bugatti Tourbillon που θα δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους από το 2026 θα είναι εξοπλισμένη με έναν V16 κινητήρα 8,3 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες που συνολικά θα αποδίδουν 1.800 ίππους. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι όταν βρεθείς πίσω από τιμόνι, μάλλον θα ξεχάσεις πως μοιάζει το αυτοκίνητο από έξω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-30 18:30:53

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button