Πολιτική

Δένδιας για τα 50 χρόνια της ΝΔ: Κυρίαρχο ζητούμενο η ποιότητα της Δημοκρατίας μας

Πενήντα χρόνια τώρα, η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με κοινωνική ευαισθησία τα συμφέροντα του έθνους και του λαού, κάνοντας πράξη την επιταγή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για ένα κόμμα πέρα από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς. Αυτό τονίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Υπογραμμίζει ότι σήμερα «το κυρίαρχο ζητούμενο είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας μας, η λειτουργία των θεσμών, η κοινωνική συνοχή, το ξερίζωμα της διαφθοράς».

«Είναι», συνεχίζει, «οι απαντήσεις που δίνουμε στις μεγάλες σύγχρονες προκλήσεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κλιματική κρίση».

«Ο μεγάλος κίνδυνος» εξηγεί, «είναι τα φαινόμενα που αποξενώνουν τους πολίτες από την πολιτική και θρέφουν τον ισοπεδωτικό λαϊκισμό. Το ποσοστό της αποχής στις τελευταίες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι μια προειδοποίηση την οποία οφείλει να λάβει υπόψη του το πολιτικό μας σύστημα».

Όπως περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, «η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα» και η οποία «προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες» υπενθυμίζει ο Νίκος Δένδιας. «Είμαστε», προσθέτει, «το μεγάλο λαϊκό κόμμα της χώρας. Το κόμμα των πολλών, όχι των λίγων. Ένα κόμμα με στενή σχέση με την κοινωνία, με όλες τις κοινωνικές ομάδες, με όλες τις επαγγελματικές τάξεις. Νοιαζόμαστε πρωτευόντως για τους ανθρώπους του μόχθου, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες. Για τη Νέα Δημοκρατία ουδείς μένει πίσω».

«Καθήκον μας η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων»

«Η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων είναι καθήκον μας, όπως και η πίστη στις οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού» επισημαίνει.

«Καθήκον μας είναι παράλληλα η πραγματοποίηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς. Η μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις, των οποίων έχω την τιμή να είμαι ο πολιτικός προϊστάμενος, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απειλές, συμβατικές και υβριδικές, της γεωπολιτικής συγκυρίας, είναι πρώτιστο καθήκον. Με την ‘Ατζέντα 2030’ και την έμφαση που δίνουμε στην εισαγωγή της Καινοτομίας και της Τεχνολογίας στην Εθνική μας ‘Αμυνα φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε τις πιο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που είχαμε ποτέ, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

«Έχουν γίνει ήδη πολλά για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Χρέος μας είναι να γίνουν ακόμα περισσότερα. Για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, δεν αρκούν οι οδηγίες και ο κεντρικός σχεδιασμός. Χρειάζεται μια συνεπής μεταρρυθμιστική πολιτική ανά τομέα ευθύνης, με την επίλυση όσων προβλημάτων παρατηρήθηκαν, αλλά και με την περαιτέρω αξιοποίηση όσων επιτεύχθηκαν, ιδίως στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών» γράφει ο κ. Δένδιας. «Το συμφέρον της Ελλάδας, είναι μια ισχυρή Ευρώπη στην οποία θα έχουμε ρόλο και λόγο, ιδίως στην πρωτοβουλία για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα».

Διευκρινίζει ότι «η προσπάθεια δεν είναι εύκολη» και συμπληρώνει: «Οφείλουμε να προτάξουμε το συγκεκριμένο διακύβευμα, της δημιουργίας της πραγματικά Ευρωπαϊκής Ελλάδας. Χωρίς να επαναπαυόμαστε και χωρίς να επιτρέψουμε στην κρίση αξιοπιστίας που αντιμετωπίζουν άλλοι πολιτικοί χώροι να γίνει τυχόν άλλοθι ήσσονος προσπάθειας.

Το οφείλουμε στην ιστορία της παράταξής μας και στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Γεώργιου Ράλλη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Μιλτιάδη Έβερτ. Το οφείλουμε πρωτίστως στον ελληνικό λαό» καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Δένδιας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-28 13:51:43

Back to top button