Πολιτική

Δένδιας από την άσκηση «Ramstein Flag 24»: Σε λίγο στην Ελλάδα τα F-35

Στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας για την ολοκλήρωση της μεγάλης ΝΑΤΟικής άσκησης «Ramstein Flag 24».

Μιλώντας στους πιλότους και το προσωπικό των πολεμικών αεροποριών που συμμετείχαν στην άσκηση ο Ν. Δένδιας, τόνισε ότι ήταν μεγάλη τιμή για την Ελλάδα να φιλοξενεί την πολυεθνική άσκηση στην οποία συμμετείχαν 89 μαχητικά και 12 αεροσκάφη υποστήριξης από 13 χώρες.

Σημείωσε ότι αποτελεί μία δοκιμή διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες απειλές στον τομέα της αεροπορικής άμυνας και της ασφάλειας συνολικά όλοι μαζί όπως επιτάσουν οι αρχές της βορειατλαντικής συμμαχίας.

«H επιλογή της Ελλάδας υπογραμμίζει την γεωστρατηγική αξία της πατρίδας μας επιβεβαιώνει το γεωστρατηγικό μας ρόλο στην συλλογική άμυνα», σημείωσε .

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε και στην απόκτηση των νέων μαχητικών F-35, σημειώνοντας ότι «σε λίγο θα βρίσκονται εδώ στην Ανδραβίδα τα F-35 με Ελληνικά χρώματα».

«Με τις νέες μας πλατφόρμες τα F-16 Viper , τα Ραφάλ και την επικείμενη απόκτηση των F35 αλλά με την δημιουργία αντιαερπορικού και αντιντροουν θόλου η Ελλάδα αποκτά άλλες δυνατότητες για να προστατέψει τα εθνικά δίκαια τα συμμαχικά δίκαια , τα ευρωπαϊκά δίκαια, τον εθνικό ορίζοντα, τον ευρωπαϊκό ορίζοντα, τον συμμαχικό ορίζοντα.

Για να μπορεί να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ , το διεθνές δίκαιο και τον χάρτη των ΗΕ, προβάλλοντας την πατρίδα μας ως τον αξιόπιστο σύμμαχο πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτή».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 16:05:55

Back to top button