Auto

Γρήγορο, αλλά άσχημο το Καταλανικό supercar

Η Hispano Suiza είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα τη Βαρκελώνη η οποία ιδρύθηκε το μακρινό 1904. Όπως καταλαβαίνετε το 2024 η εταιρεία άγγιξε ένα εκπληκτικό ορόσημο που είναι τα 120 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα πολύ γρήγορο supercar αμφιβόλου αισθητικής.

Το Carmen Sagrera είναι το τρίτο αυτοκίνητο της οικογένειας Carmen, αλλά σίγουρα το πιο σημαντικό αφού τιμάει την ιστορία της μάρκας. Ο σχεδιασμός του είναι μάλλον περίεργος και με επιείκεια μπορεί να χαρακτηριστεί «ιδιαίτερος». Στο εμπρός μέρος, η μάσκα έχει μια κεντρική γρίλια που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορήσει στο τμήμα της μπαταρίας, ενώ τα φτερά είναι φουσκωμένα σαν να έχουν κάνει μπότοξ!



Αν ξεπεράσει κάποιος την «ιδιαίτερη» εξωτερική εμφάνιση, θα απολαύσει ένα κατά τα άλλα πολύ γρήγορο ηλεκτρικό supercar. Το Carmen Sagrera είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 1.115 ίππους και 1.160 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται για κάποιο λόγο μόνο στους πίσω τροχούς, ενώ οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 2,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ελαστικά που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο και έχει επιμεληθεί η MIchelin. Τα Pilot Sport 4S έχουν ένα μοναδικό σχεδιαστικό μοτίβο ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τον Αντόνιο Γκαουντί, διάσημο αρχιτέκτονα της Καταλονίας. Από την άλλη, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 103 kWh και χαρίζει αυτονομία 480 χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο.



Στο οδηγικό κομμάτι το supercar της Hispano Suiza διαθέτει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό ατσάλι, ενώ τα φρένα είναι κεραμικά-carbon με δίσκους 400 χιλ. Το εξωτικό αυτό supercar από τη Βαρκελώνη θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο φετινό Goodwood Festival of Speed στη Μεγάλη Βρετανία.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-17 20:00:20

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button