Ελλάδα

Γλυφάδα: Είχε δεχθεί και άλλη επίθεση η 14χρονη μαθήτρια

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου.

Η 14χρονη ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μετά την επίθεση. Οι εμπλεκόμενοι δεν σταματούσαν να τη χτυπάνε, με κλωτσιές και μπουνιές, σε όλο το σώμα και το κεφάλι. Το κορίτσι σώθηκε χάρη στην επέμβαση ενός περαστικού, ο οποίος άρχισε να φωνάζει ότι θα καλέσει την αστυνομία και έτσι όσοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό (25-30 άτομα), αναγκάστηκαν να φύγουν, όπως καταγγέλλει άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος στο notia.gr.

Το περιστατικό έγινε στην οδό Λαζαράκη, έξω από γνωστό κατάστημα ένδυσης. Στην ομάδα που της επιτέθηκε συμμετείχαν και κάποια αγόρια.

H υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές ανηλίκων που φέρονται ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, ενώ έχουν κληθεί για καταθέσεις και οι γονείς τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που είχε δεχτεί επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή ήταν η δεύτερη φορά – μέσα σε 15 ημέρες – που η ανήλικη δέχτηκε επίθεση από συμμαθήτριές της.

Για το προηγούμενο περιστατικό, που είχε σημειωθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, πάλι στη Γλυφάδα, η 14χρονη δεν είχε αναφέρει τίποτα στους γονείς της. Το έμαθαν τυχαία και μάλιστα είδαν και βίντεο που είχαν αναρτήσει. Δεν πρόλαβαν να καταθέσουν μήνυση και ακολούθησε ο δεύτερος ξυλοδαρμός.

«Η 14χρονη είναι απουσιολόγος, άριστη μαθήτρια και όμορφη και τη ζήλευαν δύο συγκεκριμένες συμμαθήτριές της. Από πέρυσι άρχισε το λεκτικό μπούλινγκ που κατέληξε στους δύο ξυλοδαρμούς. Όπως μάθαμε πρωταγωνίστησε μία μαθήτρια από την Αργυρούπολη που γνωρίζει πολεμικές τέχνες. Αυτή φαίνεται στα βίντεο να τη χτυπάει αλύπητα», αναφέρουν πηγές από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Κλήθηκαν μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram 25-40 άτομα από όλη την Αττική

Οι ίδιες πηγές περιγράφουν τι ακριβώς συνέβη: «Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας γυμνασίου του Δήμου Βούλας για 2η φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων από ομάδα 25 και πλέον ανηλίκων παιδιών πρωτοστατούντων δύο μαθητριών του ίδιου γυμνασίου (γνωστό το ποιόν των παιδιών και των γονέων αυτών) στην περιοχή της Γλυφάδας Σάββατο βράδυ (21/9) και 07/09 το προηγούμενο.

Κλήθηκαν μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram 25-40 άτομα από όλη την Αττική όπου εντόπισαν το κορίτσι, το οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας το από την παρέα του και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι, ρίχνοντάς τη λιπόθυμη στο έδαφος όπου και συνέχισαν βίαια να τη χτυπούν να τη φτύνουν, να επιδιώκουν να τη γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά.

Έγιναν όλες οι ενέργειες σε συνέχεια και παλιότερων περιστατικών, μήνυση χθες στο ΑΤ Γλυφάδας (ποινική δίωξη) και σε όλες τις ενεχόμενες οικογένειες στις αξιόποινες αυτές πράξεις, καθώς και στα ανήλικα τέκνα αυτών που συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στο συμβάν.

Προτρέπουμε τους γονείς να αναλάβουν δράση σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο αντίστοιχο περιστατικό, τα παιδιά κινδυνεύουν πραγματικά, το θύμα εν προκειμένω είναι μια αριστούχα μαθήτρια που δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ με τη συμπεριφορά της, τουναντίον και ίσως αυτό, το ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα να είναι η αιτία των εξαιρετικά δυσάρεστων γεγονότων που βιώνει».

 

Συμμαθήτριες της 14χρονης οι δύο ανήλικες που συνελήφθησαν

Οι δύο ανήλικες που έχουν συλληφθεί για την εν λόγω επίθεση είναι συμμαθήτριες της 14χρονης, όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης, 24 Σεπτεμβρίου, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την κυρία Δημογλίδου, η 14χρονη έχει αναγνωρίσει και άλλο ένα άτομο το οποίο αναζητείται, ενώ «η πλειοψηφία των παρισταμένων στην επίθεση ήταν κορίτσια ίδιας ηλικίας με την 14χρονη. Τα περισσότερα παρακολουθούσαν και κανένα δεν ενημέρωσε τις Αρχές». «Το θύμα γνωριζόταν με κάποια από τα παιδιά όπως και με τις δύο συλληφθείσες» πρόσθεσε η κυρία Δημογλίδου.

Για το περιστατικό έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις για σωματικές βλάβες και εκτός από τις ανήλικες έχουν συλληφθεί και οι γονείς τους.

 

Σοκαρίστηκε ο ιατροδικαστής

«Ο ιατροδικαστής όταν είδε την 14χρονη έπαθε την πλάκα του», λέει, μιλώντας στο Mega ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Τόσα πολλά χτυπήματα από 25 με 30 παιδιά που είχαν πέσει πάνω της και τη δέρναν ανηλεώς επηρεασμένα από δύο κοπέλες. Τα λάθη που της “προσάπτουν” αυτές οι δύο οι οποίες ξεκίνησαν και παρότρυναν και τους άλλους, είναι ότι είναι πολύ όμορφη, πρώτη μαθήτρια και ότι είναι και απουσιολόγος. Το μένος ήρθε από ζήλια. Τη ζήλευαν πάρα πολύ, παρότρυναν και άλλους. Οι άλλες είδαν χαβαλέ, μπήκαν μέσα και άρχισαν κλωτσιές, μπουνιές στο κεφάλι, βγάλσιμο τα ρούχα, την άφησαν με τα εσώρουχα. Αυτά όλα έγιναν από τη ζήλια δύο συμμαθητριών».

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Το κινηματογραφούσαν, ήταν από πάνω με τα κινητά. Ο ιατροδικαστής φρίκαρε, έχει πολλά χτυπήματα. Δεν βρήκε ένα μικρό σημείο στο σώμα της που να μην έχει μελανιά. (…) Έχουν γίνει προσαγωγές και τώρα θα κλείσει η προανάκριση για να περάσουν και στη σύλληψη των γονέων».

Αναφερόμενη στο περιστατικό, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά σημειώνει: «Μιλάμε για 14χρονα, οπότε φαντάζομαι ότι τα αδικήματα που θα αποδοθούν θα αφορούν σωματικές βλάβες, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επικίνδυνη. Θα μιλάμε για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις. Το ζήτημα της έκτισης κάποιας ποινής σε αυτήν την περίπτωση το αποκλείω, είναι πολύ μικρά σε ηλικία τα κορίτσια. Θα πρέπει να εξεταστούν θεραπευτικά και αναμορφωτικά μέτρα».

Η κα Βαρελά επισήμαινε τον ρόλο των γονέων σε αυτές τις περιπτώσεις. «Θα τους αποδοθεί η κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, αλλά το θέμα είναι πολύ πιο μεγάλο».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 12:21:48

Back to top button