Κόσμος

Γκάλαντ: Δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ καταστράφηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές της Δευτέρας στον Λίβανο

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ καταστράφηκαν σήμερα από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο.

Κάνοντας λόγο για αξιοσημείωτη «κορύφωση» των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Χεζμπολάχ, ο Γκάλαντ ανέφερε ότι «σήμερα καταστρέψαμε δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες και πυρομαχικά ακριβείας. Ό,τι έχτιζε η Χεζμπολάχ σε μια περίοδο δύο δεκαετιών, μετά τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου (σ.σ. το καλοκαίρι του 2006), καταστρέφεται από τις IDF (τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις)».

Από το πρωί, μαχητικά αεροσκάφη και drones έχουν πλήξει περισσότερους από 1.300 στόχους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ σε διάφορες τοποθεσίες του Λιβάνου, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. «Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν κτίρια στα οποία η Χεζμπολάχ έκρυβε ρουκέτες, εκτοξευτές και drones (…) που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος των IDF ανακοίνωσε επίσης πως τουλάχιστον πέντε ρουκέτες εκτοξεύτηκαν απόψε εναντίον της Χάιφας – της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Ισραήλ – αλλά καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 22:00:09

Back to top button