Ελλάδα

Για πρώτη φορά δίωξη για κακούργημα σε μαθητή – ξυλοκόπησε συμμαθητή του σε σχολείο της Κρήτης

Για πρώτη φορά σε επεισόδιο βίας ανηλίκων και δη σε σχολείο της χώρας, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σε 16χρονο μαθητή που ξυλοκόπησε άγρια 15χρονο σε Λύκειο του νομού Ηρακλείου.

Ο άγριος ξυλοδαρμός στο σχολείο του Ηρακλείου, είχε ως αποτέλεσμα το θύμα να διαακομιστεί στο ΠΑΓΝΗ με σπασμένο δόντι και τραύματα κυρίως στο πρόσωπο (στο αριστερό μάτι και το στόμα), αναφέρουν τοπικά μέσα της Κρήτης.

Κατά την ίδια πάντα πηγή, σε βάρος του 16χρονου δράστη ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπουμενη σωματική βλάβη κατά αδύναμου προσώπου-ανηλίκου.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο 15χρονος εξύβριζε και πείραζε συνεχώς συγκεκριμένα κορίτσια στο σχολείο. Οπως φέρεται να είπε, τον κάλεσε να απομακρυνθεί και να σταματήσει να ενοχλεί, εκείνος τον αγνόησε και τότε ξέσπασε ο καβγάς που εξελίχθηκε στον άγριο ξυλοδαρμό του 15χρονου.

Ο 16χρονος αναμένεται να απολογηθεί εντός της ημέρας στην αρμόδια ανακρίτρια Ηράκλειου. Στα Δικαστήρια βρίσκονται και μαθήτριες του συγκεκριμένου Λυκείου που κατά πληροφορίες, προτίθενται να καταθέσουν για όσα είχαν προηγηθεί του επεισοδίου.

Αγριο επεισόδιο και στη Βάρη

Στο φως της δημοσιότητας εν τω μεταξύ ήρθε ένα ακόμη αντίστοιχο περιστατικό, αυτή τη φορά  μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ στη Βάρη που κατέληξε στη μεταφορά ενός παιδιού σε Κέντρο Υγείας χωρίς τις αισθήσεις του και στη σύλληψη δύο ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία, το επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Θύμα, ένας 17χρονος που δέχθηκε γροθιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειας στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην άλλη πλευρά, οι  πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορουμένου που χτύπησε τον 17χρονο,  Ιωάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος, σημείωσαν σε δηλώσεις τους στο, ότι ο ανήλικος από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε αυτοβούλως μαζί με τους γονείς του ενώπιον των Αρχών και αναφέρθηκε ενδελεχώς στον λόγο της σύρραξης και της εμπλοκής του σε αυτή.

«Πιο συγκεκριμένα ο ανήλικος φερόμενος δράστης αναφέρθηκε στη συνεχή κακοποιητική συμπεριφορά του παθόντα προς την αδερφή του. Έτσι ζήτησε από τον παθόντα όπως σταματήσει άμεσα τις απειλές, τον εκφοβισμό και το bullying που ασκεί ο τελευταίος στην αδερφή του. Δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε και επήλθε σύρραξη με ευθύνη και την δυο μερών. Μάλιστα ο φερόμενος ως παθών αποπειράθηκε να τραυματίσει με αιχμηρό αντικείμενο τον ανήλικο. Είναι προφανές ότι θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματα που μας δίνει ο νόμος και θα ασκηθούν όλες οι δέουσες νομικές ενέργειες εις βάρος του φερόμενου παθόντα», υπστήριξαν μεταξύ άλλων.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 13:24:00

Back to top button