Σχέσεις

Γιατί πολλά ζευγάρια χωρίζουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές;

Αν αναρωτιέσαι, οι χωρισμοί σε διακοπές δεν είναι τυχαίοι

Έχουν ακουστεί πολλά για τα ζευγάρια, τους χωρισμούς και τις καλοκαιρινές διακοπές. Φαίνεται πως ανάμεσα σε αυτά τα τρία στοιχεία υπάρχει ένας κοινός συνδετικός κρίκος. Θες επειδή είναι καλοκαίρι και παίρνουμε πιο εύκολα αποφάσεις πάνω σε ανέμελες στιγμές; Θες επειδή τους καλοκαιρινούς μήνες μας πιάνει ένας ενθουσιασμός και μια επιθυμία να πειραματιστούμε περισσότερα στις σχέσεις και τα ερωτικά μας και να γνωρίσουμε νέα πρόσωπα;

Unsplash/mahdis mousavi

Tα ποσοστά χωρισμών σε ζευγάρια, κατά τη διάρκεια διακοπών

  • Μπορεί όλα αυτά να παίζουν τον ρόλο τους, όμως τις απαντήσεις έχει μια συγκεκριμένη έρευνα από το VacationRenter. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα ποσοστό της τάξης 17% των ζευγαριών, τελείωσαν νωρίτερα ένα ταξίδι λόγω κάποιου τσακωμού.
  • Και όχι μόνο αυτό. Περίπου 1 στα 5 ζευγάρια, παραδέχτηκε ότι χώρισαν ως αποτέλεσμα των κοινών τους διακοπών. Δηλαδή, αν δεν είχαν πάει, ίσως και να είχαν παραμείνει μαζί.
  • Τέλος -και πιο σοκαριστικό κατά τη γνώμη μου- όσα ζευγάρια οργάνωναν μια ρομαντική απόδραση, είχαν σχεδόν 8 φορές περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν στο ταξίδι, σε σχέση με εκείνους που επέλεξαν να κάνουν πιο αυθόρμητες διακοπές.

Τα μαθήματα και τα ηθικά διδάγματα αυτού του άρθρου, θα τα βγάλεις μόνη/ος σου. Ωστόσο για να μη σε τρομάζουμε, αυτό δεν σημαίνει πως θα αγχωθείς σε περίπτωση που αποφασίσεις να πας διακοπές με τον σύντροφο σου. Αντιθέτως, οι κοινές διακοπές και πόσο μάλλον οι καλοκαιρινές, αποτελούν ένα «τεστ» για τις σχέσεις. Ο κοινός χρόνος, ύπνος, και δραστηριότητες, θα δείξουν καλύτερα αν ταιριάζετε, αν συμφωνείτε, ή αν τέλος πάντων, δεν βαριέστε ο ένας τον άλλο.


Δημοσιεύθηκε
2023-08-03 18:00:00

Back to top button