Auto

Γιατί η Volvo προσφέρει $2.500 για να ΜΗΝ αγοράσετε τo EX30;

Το Volvo EX30 έχει γίνει δεκτό με διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο και πολυπληθείς λίστες αναμονής από το κοινό. 

Στις ΗΠΑ όμως, η άφιξή του έχει καθυστερήσει λόγω των δασμών κατά της Κίνας κι η μελλοντική του τιμή — όταν θα καταφτάσει — είναι εντελώς ασαφής. Έτσι, η σουηδική εταιρεία προσφέρει ένα «μπόνους αφοσίωσης» $2.500 για την αγορά ενός άλλου Volvo.

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε; Να μας έχουν στο «περίμενε» με ανοιχτή τιμή; Πάρτε $2.500 έκπτωση, για να δείτε τι σημαίνει σεβασμός στον καταναλωτή

Οι νέοι 100% δασμοί του Joe Biden στα ηλεκτρικά οχήματα κινεζικής κατασκευής στοχεύουν να κρατήσουν εταιρείες όπως η BYD κι η Nio έξω από την αγορά των ΗΠΑ. Ωστόσο, προς το παρόν, παρεμποδίζει και τις εκδόσεις του EX30 που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Έτσι, η Volvo αναγκάστηκε να μεταφέρει την παραγωγή του EX30 στο εργοστάσιό της στη Γάνδη του Βελγίου. Αλλά η κατασκευή του αυτοκινήτου στην Κίνα ήταν σημαίνουσας σημασίας για την ανταγωνιστική του τιμή, οπότε κανείς δεν γνωρίζει πόσο τελικά θα κοστίζει το 2025, όταν κι αναμένεται στις ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες καταναλωτές, με πολύμηνες αναμονές κι «ανοιχτές» τιμές, οι Αμερικανοί αγοραστές που έχουν παραγγείλει το EX30, τώρα αντιμετωπίζουν ένα ευχάριστο δίλημμα.

EX30

Σε ένα απολογητικό email, η Volvo προσπαθεί να τους δελεάσει να στραφούν σε άλλα μοντέλα της. Αφού πρώτα επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να φέρει το μικρό EV στην αμερικανική αγορά, πρόσφερε ένα «μπόνους αφοσίωσης» $2.500 (€2.340) σε όσους αγοραστές θέλουν να αποκτήσουν ένα διαφορετικό ηλεκτρικό Volvo. Όπως το EX40 και το EC40.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί αλλάζει η Volvo το όνομα στα XC40 και C40

Η προσφορά περιλαμβάνει κι επαναφορτιζόμενα ή ήπια υβριδικά μοντέλα, μόνο που σε αυτή την περίπτωση, η έκπτωση είναι $1.500. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση τιμής ισχύει και για πιστοποιημένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Το μπόνους ισχύει έως τις 2 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, επομένως ίσως περιλάβει και το νέο Volvo EX90

EX30

Σε περίπτωση που μας διαβάζετε από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κι είστε από αυτούς που έχουν προκαταβάλει $500 για το μικρό Volvo, μπορείτε να πάρετε πίσω τα χρήματά σας και να αρχίσετε ξανά την αναζήτηση του επόμενού σας αυτοκινήτου.

Ή να δεχτείτε το «δωράκι» των $2.500 και να μείνετε στη σουηδική θαλπωρή.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 09:38:57

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button