Auto

Γιατί η Stellantis σταματά την παραγωγή του Fiat Panda;

Πριν από μερικούς μήνες, η Fiat ανακοίνωσε ότι αύξησε την παραγωγή του Panda κατά περίπου 20%, για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών, καθώς το μοντέλο ήταν «ηγέτης της αγοράς στην Ιταλία και ηγέτης στην κατηγορία του στην Ευρώπη».

Αυτό ώθησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fiat, Olivier Francois, να επιβεβαιώσει ότι η παραγωγή στο εργοστάσιο του Pomigliano d’Arco θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2027. Έμοιαζε με μια ομαλή εξέλιξη για το εμβληματικό ιταλικό αυτοκίνητο πόλης, αλλά τα πράγματα πολλές φορές δεν εξελίσσονται όπως δείχνουν.

Τώρα η Stellantis ανακοινώνει ότι σταματά την παραγωγή του Fiat Panda, τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα (Νοέμβριος 2024), επικαλούμενη επισήμως τις «συνθήκες της αγοράς». Πέραν αυτών, όμως, σύμφωνα με το Reuters, η Stellantis βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επερχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της στα εργοστάσια, που θα ξεκινήσουν από τις 11 Νοεμβρίου.



Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει από το εργοστάσια του Mirafiori, στο Τορίνο, όπου παράγεται το 500e και τα μοντέλα της Maserati, με τον κίνδυνο απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Αξίζει να τονιστεί, ότι το Panda, είναι από τους εμπορικούς στυλοβάτες της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας. Μόνο τον Ιούλιο, πουλήθηκαν 63.500 μονάδες στην ιταλική αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 13:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button