Auto

Γιατί η Porsche βάζει δωρεάν καινούργια ελαστικά στις Carrera GT;

Πέρσι, η Porsche Βόρειας Αμερικής εξέδωσε μια ανάκληση και μια επακόλουθη εντολή να μην οδηγείται καθόλου το υπεραυτοκίνητο Carrera GT. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διαπίστωσε ότι ορισμένα τμήματα της ανάρτησης θα μπορούσαν να διαβρωθούν.

Εάν συνέβαινε αυτό, τα γόνατα της ανάρτησης θα μπορούσαν να καταρρεύσουν και να καταστήσουν το αυτοκίνητο επικίνδυνο, αν κι ευτυχώς αυτό δεν συνέβη στην πράξη σε καμία Carrera GT.  Η Porsche χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο για επιδιορθώσει το πρόβλημα και στο πλαίσιο της καμπάνιας ανάκλησης, θα προσφέρει δωρεάν αλλαγή ελαστικών κι επιπλέον έκπτωση σε όλους τους ιδιοκτήτες.

Η Porsche Βόρειας Αμερικής δείχνει τι θα πει να σέβεσαι τους αγοραστές σου και να μην αφήνεις τίποτα στην τύχη

Έτσι, προκειμένου να καλοπιάσει τους κατόχους Carrera GT που στερήθηκαν το αγαπημένο τους κεντρομήχανο σούπερκαρ για σχεδόν ένα χρόνο, ολόφρεσκα Michelin Pilot Sport Cup 2 θα φορεθούν στο γερμανικό θηρίο. Μάλιστα, πρόκειται για γόμα που εξελίχθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Η Carrera GT έχει τη φήμη ότι είναι δύστροπη στην οδήγηση. Στο κάτω-κάτω, πρόκειται για ένα κεντρομήχανο υπεραυτοκίνητο με 620 ίππους, κίνηση μόνο στον πίσω άξονα, χωρίς σύστημα ελέγχου της ευστάθειας. Με τα χρόνια, υπήρξαν πολλά αξιοσημείωτα ατυχήματα, με πιο διάσημο αυτό που σκότωσε τον ηθοποιό Paul Walker.

Carrera GT

Η μοιραία Porsche ήταν εφοδιασμένη με ελαστικά που, εκείνη την εποχή, ήταν άνω των εννέα ετών. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν αυτός ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που επέφερε τη σύγκρουση. Ξέρουμε όμως ότι ο οδηγός έτρεχε με περίπου 150 km/h όταν έχασε τον έλεγχο και τα παλιά ξεραμένα ελαστικά, σίγουρα δεν τον διευκόλυναν στο να τιθασεύσει το όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μήνυση κατά της Porsche για το θάνατο του Paul Walker

Πολλά μοντέλα «garage queen» διανύουν ελάχιστες 100άδες km ετησίως και κυκλοφορούν με παλιά ελαστικά. Οι κάτοχοι βλέπουν ότι τα ελαστικά είναι σχεδόν καινούργια οπτικά, αλλά μετά από τόσα χρόνια, η γόμα έχει ξεραθεί και χάσει τις ιδιότητές της. 

Carrera GT

Τη στιγμή που η αξία της Carrera GT έχει ξεπεράσει τα $2 εκατομμύρια, η Porsche δείχνει πόσο την υπολογίζει και πόσο σέβεται τους αγοραστές της. Αν και βρέθηκε μόλις ένα αυτοκίνητο με σκουριασμένες αναρτήσεις, χωρίς καν ο οδηγός να έχει αντιληφθεί κάτι στην οδήγηση, η γερμανική εταιρεία κινητοποιήθηκε άμεσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Porsche έκανε δώρο μια μέρα στο ‘Ring σε ιδιοκτήτες Carrera GT και 918 Spyder

Ακινητοποίησε όλα τα οχήματα μέχρι να βρει λύση και τώρα προχωρά σε γενική επισκευή, δωρεάν αλλαγή ελαστικών κι επιπλέον πίστωση υπηρεσιών $3.500 (€3.125) σε όλους τους κατόχους. 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-30 18:53:33

Back to top button