Γυναίκα

Γιάννης Γιοκαρίνης: Το σπίτι στη Σαλαμίνα, ο γάμος στην Κέρκυρα και το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας με τη σύζυγό του

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης μετρά αρκετά χρόνια καριέρας στον χώρο της μουσικής με πολλές επιτυχίες, μεταξύ αυτών την «Ευλαμπία», το «Τσικαμπούμ» και το «Νοσταλγός του Rock n Roll».

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία τα ξημερώματα της Τέταρτης (3/4/24) και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο 69χρονος Γιάννης Γιοκαρίνης συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία γιατί φέρεται να επιτέθηκε στην 46χρονη σύζυγό του, την οποία φέρεται να έπιασε από το λαιμό και να την απείλησε.

Η γυναίκα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανε την καταγγελία. Στη συνέχεια, άνδρες της ασφάλειας μετέβησαν στο σπίτι του, όπου και τον συνέλαβαν. Σχηματίστηκε δικογραφία και σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η είδηση μεταδόθηκε από την Άρια Καλύβα στο Πρωινό, χωρίς την αναφορά του ονόματός του.

Τι δήλωνε σε συνέντευξη με τη σύζυγό του για τη σχέση τους πριν 3 χρόνια

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης και η Σοφία Μιχαλοπούλου είναι μαζί σχεδόν είκοσι χρόνια και το 2017 πραγματοποιήθηκε ο γάμος τους.

Τον Οκτώβριο του 2021 είχαν παραχωρήσει μια κοινή συνέντευξη στην εκπομπή Mega Καλημέρα, στην οποία δήλωναν πολύ αγαπημένοι, με τον Γιάννη Γιοκαρίνη να αναφέρεται στο πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η σύζυγός του στο να καταφέρει να ξεπεράσει τον εθισμό του στο αλκοόλ.

«Από την αρχή, σαν ζευγάρι που ξεκινήσαμε, τα μοιραστήκαμε όλα τα θέματα και τα μοιραζόμαστε και θα τα μοιραζόμαστε» είχε πει ο Γιάννης Γιοκαρίνης.

«Είναι πολύ περιποιητικός. Πολύ δοτικός. Περάσαμε ένα πολύ μεγάλο λούκι με την εξάρτηση του Γιάννη από το αλκοόλ. Ο Γιάννης έκανε μεγάλο αγώνα και εγώ είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να τον κάνω να είναι ο εαυτός του. Δε γινόταν να ακούω “έτσι είναι ο Γιοκαρίνης και δεν αλλάζει”, το πήρα πατριωτικά», δήλωσε τότε η σύζυγός του.

«Μας πήρε 13 χρόνια αυτή η ιστορία μέχρι να απεξαρτηθώ, είναι 18 χρόνια βράχος δίπλα μου. Αν δεν ήταν δίπλα μου, δε θα είχε συνεχιστεί η πορεία μου, έτσι όπως πήγαινα. Όπως έχουν φύγει πολλοί φίλοι μου, έτσι θα είχα φύγει κι εγώ» είχε αποκαλύψει ο τραγουδιστής.

«Με τις εξαρτήσεις δεν κάνεις μόνο κακό στον εαυτό σου, κάνεις και στους άλλους»

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης σε πρόσφατη συνέντευξή του τον Ιανουάριο του 2024 στο «MEGA Καλημέρα» και στον Στέφανο Κωνσταντινίδη ζήτησε μια… «τεράστια συγνώμη» από εκείνους που στεναχώρησε, μίλησε για τα κενά μνήμης λόγω του αλκοολισμού και τα «αναρχικά» τραγούδια του.

«Έχω μία γεμάτη ζωή, με απωθημένα που δεν τα γουστάρω και θέλω να τα απομακρύνω. Έχουμε ξεχάσει να είμαστε “άνθρωποι” και να αγαπάμε. Μου στοιχίζει και θεωρώ άσχημο φορτίο το να μην αγαπάμε οι άνθρωποι. Προσπαθώ να αγαπώ τον εαυτό μου και όλους τους ανθρώπους. Την περίοδο που ήμουν εξαρτημένος από το αλκοόλ δεν αγαπούσα τον εαυτό μου. Μου έλεγαν ότι είχα πρόβλημα με τον αλκοολισμό και δεν το καταλάβαινα. Κάνω κέφι και περνάω πολύ καλύτερα χωρίς το αλκοόλ. Έχω κενά μνήμης από τη ζωή μου. Δε θυμάμαι πράγματα εξαιτίας του αλκοολισμού», είπε αρχικά ο Γιάννης Γιοκαρίνης.

Στη συνέχεια, παραδέχθηκε τα λάθη του και θέλησε να ζητήσει συγγνώμη. «Έχω να ζητήσω μία τεράστια συγνώμη από τους ανθρώπους που έχω στεναχωρήσει την περίοδο που ήμουν αλκοολικός. Με τις εξαρτήσεις δεν κάνεις μόνο κακό στον εαυτό σου, κάνεις και στους άλλους. Πιάνουν τα χέρια μου, κάνω δουλειές στο σπίτι. Καλλιεργώ και έχω τα πουλάκια μου», τόνισε.

Αναφορικά με τα τραγούδια του, ο Γιάννης Γιοκαρίνης αποκάλυψε πως «οι εταιρείες δε δέχονταν τα τραγούδια μου, τα θεωρούσαν αναρχικά. Κάποια στιγμή θα “ξεγυμνωθεί” το θέμα της πολιτικής ορθότητας. Η αλήθεια μιλάει πάντα, όσο κι αν αργήσει. Έχουμε βαρεθεί τα παραμύθια. Μόλις έπαιζα Σοπέν στο πιάνο, γινόμουν ο κύριος Γιοκαρίνης. Πήγαινα ως “χιπάκι” με τα τσόκαρα να δώσω εξετάσεις στο υπουργείο κι έκαναν μορφασμούς οι καθηγητές. Δε ήθελα τα διπλώματα λόγω της υποκρισίας στην αντιμετώπιση», πρόσθεσε ο αγαπημένος τραγουδιστής.

Τέλος, σχετικά με τη σχέση του με τη σύζυγό του, Σοφία Μιχαλοπούλου ανέφερε πως «πριν 19 χρόνια “μπλέξαμε” με τη γυναίκα μου, γιατί γουστάραμε και αγαπηθήκαμε. Η γυναίκα μου έγινε ηχολήπτης και στιχουργός για χάρη μας».

Ο γάμος με τη Σοφία Μιχαλοπούλου στην Κέρκυρα το  2017

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε ο Γιάννης Γιοκαρίνης στην Κέρκυρα αρχές Ιουλίου του 2017. Ο γνωστός Έλληνας τραγουδιστής, επτά χρόνια μετά τον πολιτικό του γάμο με την αγαπημένη του Σοφία Μιχαλοπούλου, αποφάσισε να ανέβει και τα σκαλιά της εκκλησίας σε μια ρομαντική τελετή στο νησί των Φαιάκων.

Ο θρησκευτικό τους γάμος έγινε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στο χωριό Λιαπάδες της Κέρκυρας. Κουμπάρος του ζευγαριού ο επί σειρά ετών φίλος και συνεργάτης του Γιάννη Γιοκαρίνη, Γιώργος Παγιάτης.

Θυμίζουμε το ζευγάρι το 2010 είχε κάνει τον πολιτικό του γάμο στην Πινακοθήκη Πειραιά.

Ο ίδιος ο Γιοκαρίνης είχε μιλήσει για τη διαφορά ηλικίας με τη γυναίκα του τονίζοντας ότι 23 χρόνια διαφοράς δεν είναι πολλά.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Γιοκαρίνη

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1955 στην Κοκκινιά. Οι σπουδές του είχαν ως αντικείμενο την κλασσική μουσική. Είναι Έλληνας τραγουδιστής και συνθέτης.

Αν και ασχολούνταν πολλά χρόνια με την μουσική, χρειάστηκε να φτάσει σχεδόν 30 χρονών προκειμένου να κυκλοφορήσει την πρώτη προσωπική δουλειά του. Μέχρι εκείνη την στιγμή η παρουσία του στην δισκογραφία εξαντλούνταν στη συμμετοχή του με το συγκρότημα «Σκορπιός» στο άλμπουμ «Ποπ Φέστιβαλ ’73». Στον χώρο είχε βρεθεί βέβαια από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 κι αφού από αντίδραση (όπως έχει πει ο ίδιος) δεν τελείωσε ποτέ τις σπουδές του στο ωδείο.

Από αντίδραση πάντως είχε στραφεί νωρίτερα και στη μουσική, καθώς οι γονείς του δεν ήθελαν να ακολουθήσει ανάλογη καριέρα, αλλά ο πατέρας του τον πίεζε να ασχοληθεί με την ηλεκτρολογία και να γίνει εργοδηγός ηλεκτρολόγος.

Κιθαρίστας ή ντράμερ

Ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι του παίζοντας πλήκτρα αλλά πάντοτε ονειρευόταν να κάνει το παραπάνω βήμα το οποίο ήρθε στα μέσα των 80’ς. Τότε ήρθε το ντεμπούτο του στην δισκογραφία με τον δίσκο «Φόρα Παρτίδα». Στην Α’ πλευρά του άλμπουμ υπήρχαν πέντε τραγούδια και άλλα τόσα στην Β’ πλευρά, όπου συναντάμε τις δύο μεγάλες επιτυχίες που τον καθιέρωσαν, δηλαδή το «Κιθαρίστας ή ντράμερ» και την θρυλική «Ευλαμπία».

Κι όμως, όπως είχε αποκαλύψει μιλώντας σε συνέντευξή του παλαιότερα, δεν είχε καμία όρεξη να συμπεριλάβει στον δίσκο το συγκεκριμένο τραγούδι! Όπως έλεγε, το είχε γράψει ουσιαστικά στο γόνατο, περισσότερο για πλάκα και δεν περίμενε ποτέ ότι θα έχει επιτυχία ή ότι διέθετε τα προσόντα να μπει στο άλμπουμ.

«Το είχα κάνει τελείως για πλάκα» έχει αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του όσον αφορά στο τραγούδι. «Ευλαμπία» όπως τόνισε, ονομάζεται μια θεία του «η μαγκιά της με έκανε να χρησιμοποιήσω το όνομα της».

Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιάννης Κούτρας, ο Σάκης Μπουλάς, η Αφροδίτη Μάνου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Βιτάλη, ο Χριστόφορος Κροκίδης, Μιχάλη Stavento.

Όταν ο Γιοκαρίνης είχε κάνει guest εμφάνιση στο The Voice και τραγούδησε μαζί με τον Πάνο Μουζουράκη.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης έχει έναν γιο 34 χρόνων από τον πρώτο του γάμο.

Το σπίτι του στη Σαλαμίνα

Για το σπίτι του στη Σαλαμίνα, ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε «το έχει φτιάξει ο πατέρας μου – καραβομαραγκός – και το σπίτι μοιάζει με καράβι».

Πέρα από το σπίτι του στο νησί, ο τραγουδιστής έχει μποστάνι με κότες για τα οποία είπε: «Έχω το μπαξέ μου, έχω τα δεντράκια μου, έχω τις κοτούλες μου» είχε αποκαλύψει παλαιότερα ο τραγουδοποιός.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-03 14:40:40

Back to top button