Auto

Γη και ύδωρ δίνει ο Ερντογάν στους Κινέζους!

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να διευρύνει τους δεσμούς της με τους κινεζικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και να επιταχύνει τη στροφή της προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτό ακολουθεί την πρόσφατη συμφωνία με την κινεζική BYD για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής στην Τουρκία αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με ετήσια δυναμικότητα 150.000 οχημάτων.

Τούρκος αξιωματούχος, μιλώντας στις 30 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, αλλά δεν αποκάλυψε συγκεκριμένες λεπτομέρειες της επένδυσης ή χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Chery International Guibing Zhang κατά τη διάρκεια μιας επενδυτικής εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Mehmet Fatih Kacir.

Η Τουρκία προσφέρει διάφορα κίνητρα, συμπεριλαμβανομένης της παραχώρησης γης και των φορολογικών ελαφρύνσεων, για να προσελκύσει επενδύσεις σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων plug-in.

Το πρόγραμμα απαιτεί ελάχιστη παραγωγική ικανότητα 150.000 μονάδων ετησίως και επιτρέπει στους επενδυτές να πωλούν έναν ορισμένο αριθμό αυτοκινήτων χωρίς δασμούς στην τοπική αγορά.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Τουρκίας, η οποία φιλοξενεί ήδη μεγάλες εταιρείες, όπως η Ford, η Stellantis, η Renault, η Toyota και η Hyundai, έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 2 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, με σημαντικό μέρος να διατίθεται σε επαγγελματικά οχήματα.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προσελκύσει κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και στην υποστήριξη της μετάβασής της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 12:30:32

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button