Πολιτική

Γεωργιάδης: Οκτώβριο η τροπολογία για τα κίνητρα σε γιατρούς – Ξανά στις άγονες περιοχές η Πρέβεζα

Την κατάθεση τροπολογίας «μέσα στον μήνα Οκτώβριο για τα θεσμικά κίνητρα, που αφορά τους γιατρούς που θα πηγαίνουν στα περιφερειακά νοσοκομεία», προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Γιατί μέσα στον Οκτώβριο; Επειδή αρχές Οκτωβρίου θα γίνει η πρόσκληση για τις άγονες θέσεις όλων των γιατρών των περιφερειακών νοσοκομείων, θέλουμε να τρέχει μαζικά η πρόσκληση για τις 250 θέσεις γιατρών σε περιφερειακά νοσοκομεία, όλες οι κενές θέσεις θα προκηρυχθούν ταυτόχρονα, θα δουλεύει η ΚΥΑ με τα αυξημένα μισθολογικά κίνητρα και η ΚΥΑ που θα βγει για τα θεσμικά κίνητρα», εξήγησε και πρόσθεσε:

«’Αρα, θα ξέρουν πια οι υποψήφιοι γιατροί, που θα θέλουν να πάνε στο περιφερειακό νοσοκομείο, το σύνολο της πολιτικής για να αποφασίσουν να πάνε και έτσι να έχουμε μια πολύ καλύτερη ανταπόκριση – αυτό προσδοκούμε – γιατί σκοπός μας είναι του χρόνου το καλοκαίρι να έχουμε πολύ καλύτερη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, γιατί και ο νομός Πρεβέζης τους τουριστικούς μήνες έχει πολύ μεγαλύτερη κίνηση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη τουριστική περίοδο».

Ξανά στις «άγονες περιοχές Β’ η Πρέβεζα

Τον εκ νέου χαρακτηρισμό της πόλης της Πρέβεζας ως «άγονης και προβληματικής περιοχής κατηγορίας Β΄» προανήγγειλε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ, Σπ. Κυριάκη.

«Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η καινούργια ΚΥΑ (για τις άγονες περιοχές) και θα είναι η Πρέβεζα ‘άγονος Β΄’ ως ήταν από το 1987 έως το 2019», όταν – όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης – εξαιρέθηκε ανεξήγητα από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τη σημερινή σας δέσμευση ότι η Πρέβεζα θα είναι και αυτή πλέον στον υγειονομικό χάρτη με τις αδύναμες περιοχές, διορθώνεται ένα πρόβλημα […] και αποκαθίσταται η αδικία» είπε ο ερωτών βουλευτής, Σπ. Κυριάκης.

Ανταπαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έως τώρα, ένας γιατρός με τρία χρόνια σε άγονη περιοχή Β’ θα έπαιρνε 50 ευρώ παραπάνω το μήνα, ενώ, με την νέα ΚΥΑ, το «άγονο Β΄», είναι 200 ευρώ τον μήνα, ασχέτως αν είσαι εκεί ένα ή τρία χρόνια, ενώ, για δεκαοκτώ ειδικότητες, είναι 400 ευρώ τον μήνα.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 21:44:54

Back to top button