Οικονομία

Γερμανία: Η Deutsche Bank καταργεί 2.000 θέσεις εργασίας

Την κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας στον τομέα της λιανικής σχεδιάζει ο γερμανικός κολοσσός του τραπεζικού τομέα Deutsche Bank παρά την πρόσφατη κερδοφορία του, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλή της την Τετάρτη (19/03).

Οι καταργήσεις των θέσεων εργασίας θα αφορούν «τόσο την Deutsche Bank όσο και τη (θυγατρική της) Postbank», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Κρίστιαν Ζέβιγκ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Λονδίνο.

Τα μέτρα αυτά είχαν «ήδη προβλεφθεί ως κόστη αναδιάρθρωσης» στον ισολογισμό του οικονομικού έτους 2024 αλλά πλέον «βρίσκονται υπό εκτέλεση τώρα», διευκρίνισε.

Ο μεγαλύτερος γερμανικός τραπεζικός όμιλος, που απασχολεί σχεδόν 90.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο, είχε ήδη απολύσει την περασμένη χρονιά κάπου 3.500 εργαζομένους του στον τομέα της υποστήριξης, εντός των ορίων διαδικασίας μείωσης του λειτουργικού του κόστους.

«Εκεί όπου πρέπει να ανατάξουμε την κατάσταση σε ό,τι αφορά την κερδοφορία είναι ο τομέα της λιανικής στη Γερμανία», επέμεινε ο γερμανός τραπεζίτης, καθώς ο τομέας των επενδύσεων και διαχείρισης περιουσίας έχουν τη μεγαλύτερη κερδοφορία.

Η τράπεζα με τον μπλε λογότυπο θα κλείσει κάπου πενήντα υποκαταστήματά της εντός 2025, είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο. Το δίκτυο της μετά ακόμη σχεδόν 400.

Σε ό,τι αφορά την Postbank, ο αριθμός των υποκαταστημάτων της, που είναι το τρέχον διάστημα 550, θα μειωθεί κατά σχεδόν το μισό, σκοπός είναι να μην ξεπερνά τα 300 περί τα μέσα του 2026.




Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-20 11:20:00

Back to top button