Αθλητικά

Γερμανία: Η Μπόχουμ απέλυσε προπονητή και αθλητικό διευθυντή!

Με την Μπόχουμ να βρίσκεται στην τελευταία θέση της Bundesliga, με μόλις ένα βαθμό μετά από επτά αγώνες, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, απομακρύνοντας τόσο τον προπονητή, Πέτερ Τσάιντλερ, όσο και τον αθλητικό διευθυντή, Μαρκ Λετάου.

Ο 62χρονος τεχνικός είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας το καλοκαίρι, αντικαθιστώντας τον Τόμας Λετς και αφήνοντας μετά από έξι χρόνια την ελβετική Ζανκτ Γκάλεν, για να δουλέψει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα όμως ήταν απογοητευτικά για τον σύλλογο από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, που πέρυσι σώθηκε… ως εκ θαύματος στα μπαράζ με την Φορτούνα Ντίσελντορφ (αφού είχε ηττηθεί 3-0 εντός έδρας στο πρώτο ματς), αλλά με τα ως τώρα φετινά δεδομένα φαντάζει ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Θεωρητικά, η Μπόχουμ θα πρέπει πρώτα να προσλάβει νέο αθλητικό διευθυντή και στη συνέχεια να βγει στην αγορά για προπονητή, όμως η πίεση χρόνου μπορεί να αποδειχθεί κακός σύμβουλος.

Δεν αποκλείεται να επιλεγεί κάποια προσωρινή λύση για τον πάγκο, δεδομένου μάλιστα ότι το πρόγραμμα της ομάδας τις επόμενες εβδομάδες δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για άμεση αναστροφή του κλίματος: η ουραγός της Bundesliga θα υποδεχθεί την προσεχή Κυριακή (27/10) την πρωτοπόρο Μπάγερν, εν συνεχεία θα ταξιδέψει στη Φρανκφούρτη για την αναμέτρηση με την Άιντραχτ και ακολουθούν ο εντός έδρας αγώνας με την πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν και το ματς στη Στουτγκάρδη.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 21:48:00

Back to top button