Auto

Γενέθλια για το Mazda MX-5, έρχεται η 35th Anniversary Edition

Πέρασαν κιόλας 35 χρόνια από τότε που το Mazda MX-5, το αγαπημένο μας Miata, πρωτομπήκε στα όνειρα κάθε λάτρη της αυτοκίνησης.

Αρχής γενομένης από την έκδοση 10th Anniversary, με τις χρωμιωμένες ζάντες κι εκείνο το μοναδικό μπλε χρώμα, είθισται να υπάρχει μια επετειακή έκδοση του Mazda MX-5 σε όλα τα χρονικά ορόσημα.

Το λατρεμένο Miata σηματοδότησε την αυτοκινητιστική ωρίμανση όλων των σημερινών petrolheads

Την 35th Anniversary Edition επιβεβαίωσε ο Shigeki Saito, διευθυντής προγράμματος του ιαπωνικού ρόουντστερ, στο πλαίσιο ομιλίας του στην Ιαπωνία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda MX-5 990S: Ελαφρύτερο και πιο ικανό, αλλά μόνο για την Ιαπωνία!

Ωστόσο, σε αντίθεση με την 30th Anniversary Edition που κυκλοφόρησε το 2019, η Mazda δεν θα περιορίσει την παραγωγή της επετειακής έκδοσης σε συγκεκριμένο αριθμό μονάδων.

Mazda MX-5

Αντίθετα, σύμφωνα με τον Saito, το δώρο γενεθλίων του Mazda MX-5 θα πωλείται για εύλογο χρονικό διάστημα. Μέσα στο οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όποιον προτίθεται να πληρώσει μια προφανώς υψηλότερη τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Μazda MX-5 2.0 SkyActiv-G 184 PS Homura Dras

Αυτό που δεν έχει καταστεί σαφές είναι αν αυτό θα ισχύει για κάθε αγορά ή μόνο για την ιαπωνική.

Mazda MX-5

Τι να περιμένουν οι αγοραστές; Πιθανότατα θα φοράει ημί-μπάκετ καθίσματα της Recaro, μοναδικούς τροχούς, αναβαθμισμένα φρένα, αναθεωρημένη ανάρτηση κι άλλες μικροβελτιώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda MX-5 μασκαρεύεται με φώτα από Supra και BMW Z4

Υποψιαζόμαστε ότι δεν θα υπάρχουν αλλαγές στον 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 2,0 lt και 184 ίππων. Και βέβαια, αναμένουμε μια μοναδική απόχρωση. Το προηγούμενο 30th Anniversary Edition βαμμένο σε Racing Orange κι είχε πορτοκαλί πινελιές στην καμπίνα.

Mazda MX-5

Η πιο πρόσφατη επετειακή έκδοση κατασκευάστηκε σε μόλις 3.000 μονάδες παγκοσμίως, 500 από τις οποίες έφτασαν στην Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μερακλής φτιάχνει κλασική Lancia με βάση το Mazda MX-5

Όπως και να έχει, ακόμα και χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς, το δώρο γενεθλίων των 35 ετών Miata θα είναι πολύ ιδιαίτερο και θα καταστεί future classic. Μοναδικό κι ανόθευτο, σε μια αυτοκίνηση που αλλάζει.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-02 09:52:31

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button