Κόσμος

Γάζα: Νεκρός ο Αζίζ Σαλχά – Είχε φωτογραφηθεί το 2000 με αίμα στα χέρια μετά το λιντσάρισμα δύο εφέδρων

Ο Αζίζ Σαλχά, ένας από τους δράστες του λιντσαρίσματος στη Ραμάλα το 2000, σκοτώθηκε σε επίθεση της IAF στο κέντρο της Γάζας, μετέδωσε ο στρατιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραήλ, Army Radio, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, επικαλούμενο παλαιστινιακές πηγές.

Ο Σαλχά είχε γίνει γνωστός όταν το 2000 απαθανατίστηκε σε παράθυρο αστυνομικού τμήματος να σηκώνει τα χέρια του που ήταν καλυμμένα με το αίμα δύο εφέδρων στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού που είχαν λιντσαριστεί.

Πριν από σχεδόν 24 χρόνια, οι έφεδροι του Ισραηλινού Στρατού Vadim Norzhich και Yosef Avrahami λιντσαρίστηκαν από παλαιστίνιο όχλο ενώ κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα el-Bireh στη Ραμάλα, αφού, σύμφωνα με την Jerusalem Post, εισήλθαν κατά λάθος, στην πόλη που ελέγχεται από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Οι έφεδροι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Παλαιστινιακής Αρχής και μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στην el-Bireh.

Όταν διαδόθηκε η φήμη ότι ισραηλινοί μυστικοί πράκτορες κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα, ένα πλήθος άνω των 1.000 συγκεντρώθηκε στο σημείο, ζητώντας τον θάνατό τους.

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι ο όχλος ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους δύο εφέδρους.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 11:43:33

Back to top button