Οικονομία

ΒBC: Η Meta φέρεται να απέλυσε εργαζόμενους επειδή αγόραζαν απορρυπαντικά αντί για φαγητό

Η Meta φέρεται να έχει ξεκινήσει απολύσεις εργαζόμενους που εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα κουπονιών γεύματος της εταιρείας, χρησιμοποιώντας τα για την αγορά προϊόντων όπως οδοντόκρεμες και απορρυπαντικά.

Οι παραβιάσεις αφορούσαν την ανταλλαγή κουπονιών με άλλους εργαζόμενους ή την υπέρβαση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με δηλώσεις ατόμων που εργάζονται στη Meta.

Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές σχετικά με το εάν και πόση προειδοποίηση δόθηκε από τη Meta, την ιδιοκτήτρια του Instagram, Facebook και WhatsApp, πριν τις απολύσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε μαζικές περικοπές, μειώνοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη την επιχείρησή της.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δίνει στο προσωπικό της κουπόνια αξίας 25 δολαρίων (19 λίρες) για μεσημεριανό γεύμα, 20 δολαρίων για πρωινό και 25 δολαρίων για δείπνο, τα οποία προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για παραγγελία φαγητού από το Grubhub, την αμερικανική ονομασία της ιστοσελίδας Just Eat. 

Οι δημοσιεύσεις σε πίνακα μηνυμάτων Blind, που χρησιμοποιείται από εργαζόμενους, φαίνεται να επιβεβαιώνουν λεπτομέρειες της ιστορίας που ανέφεραν πρώτα οι Financial Times. Ένας χρήστης ανέφερε ότι πάνω από 30 άτομα απολύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα επειδή χρησιμοποίησαν τις πιστώσεις τους για «αγορές μη-διατροφικών ειδών, μοιράστηκαν πιστώσεις με άλλους ή ξεπέρασαν τον προϋπολογισμό». Παραδείγματα των μη διατροφικών ειδών που αγοράστηκαν περιλάμβαναν οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και ποτήρια κρασιού.

«Τους δόθηκε μια προειδοποίηση να σταματήσουν, την οποία οι περισσότεροι από αυτούς έκαναν, αλλά εξακολουθούσαν να απολύονται τρεις μήνες αργότερα, ακόμη και αφού σταμάτησαν», δήλωσε ο χρήστης.

Κάποιοι επανέλαβαν τον ισχυρισμό ότι το προσωπικό προειδοποιήθηκε, αν και άλλοι χρήστες έγραψαν ότι δεν υπήρξαν προειδοποιήσεις.

To άρθρο ΒBC: Η Meta φέρεται να απέλυσε εργαζόμενους επειδή αγόραζαν απορρυπαντικά αντί για φαγητό δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 20:00:00

Back to top button