Αθλητικά

Βόλεϊ: Στον… αέρα η συμμετοχή του ΓΣ Κερατέας στην Pre League – Τι καταγγέλλουν στη «Ζούγκλα» μέλη του συλλόγου

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Γ.Σ Κερατέας αυτή τη σεζόν αναμένεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Pre League (Α2 κατηγορία) ωστόσο η συμμετοχή του συλλόγου στο πρωτάθλημα μόνο σίγουρη δεν είναι ή για να ακριβολογούμε είναι κυριολεκτικά στον… αέρα.

Μολονότι η ομάδα των Μεσογείων έχει κάνει τον προγραμματισμό της, έχει ενισχύσει το έμψυχο υλικό της και έχει λάβει κανονικά άδεια συμμετοχής για την προαναφερθείσα κατηγορία, έχει προκύψει πρόβλημα με την έδρα της.

Έτσι, όπως αναφέρουν στη σχετική επιστολή που έστειλαν στην ΕΟΠΕ, η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα τίθεται εν αμφιβόλω, ζητώντας την παρέμβαση του προέδρου της, Γιώργου Καραμπέτσου.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έδρα της ομάδας

Τι έχει συμβεί όμως και έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με την έδρα του ιστορικού συλλόγου , που μετράει 41 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας;

Οι άνθρωποι της ομάδας καταγγέλλουν, ότι παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει παραχωρητήριο από τον Δήμο Λαυρεωτικής για τη χρησιμοποίηση του Κλειστού «Ιωάννης Μέγγουλης» ξαφνικά από τον Δήμο, τους ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι ημέρες των προπονήσεών τους στο εν λόγω γήπεδο.

Ο λόγος είναι για να φιλοξενηθεί εκεί σύλλογος μπάσκετ που προήλθε σε συνέχεια ομάδας ιδιωτικού γυμναστηρίου της Κερατέας.

Ο προγραμματισμός της ομάδας πήγε… περίπατο

Όπως είναι φυσικό αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον Γ.Σ Κερατέας, καθώς ο προγραμματισμός του συλλόγου για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Pre League και στο Κύπελλο Ελλάδας τινάσσεται στον αέρα.

«Τι θα γίνει με τις φιλοξενούμενες ομάδες που έχουν κάθε δικαίωμα πριν τους αγώνες να προπονηθούν στο γήπεδό μας; Τι θα τους πούμε εμείς; Εμείς κάναμε τα προβλεπόμενα, εξασφαλίσαμε από το καλοκαίρι το παραχωρητήριο για τη χρησιμοποίηση του κλειστού και ξαφνικά μέσα στον Σεπτέμβριο τα πάντα ανατράπηκαν από τον Δήμο» ανέφεραν στο ..gr άνθρωποι του συλλόγου.

«Αυτή η εξέλιξη μας αναγκάζει να σκεφτούμε σοβαρά το αν θα πρέπει να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα, καθώς δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που προϋποθέτει η συμμετοχή μας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ» επισημαίνουν για τις σκέψεις που κάνουν για το αν θα πρέπει τελικά να συμμετάσχουν στην Pre League.

Πρόβλημα και στα τμήματα υποδομής της ομάδας

Πάντως αυτή η απόφαση του Δήμου Λαυρεωτικής να μειώσει από τον Γ.Σ Κερατέας ώρες προπονήσεων στο Κλειστό «Ιωάννης Μέγγουλης», όπως τονίζουν από τον σύλλογο δημιουργεί και τεράστιο προβλήματα στα άλλα τμήματα της ομάδας.

«Εμείς ποτέ δεν είπαμε να μην προπονηθεί σύλλογος του μπάσκετ στο κλειστό, αλλά αυτό έπρεπε να αποφασιστεί το αργότερο μέχρι τον Μάιο και Ιούνιο και όχι στα μέσα Σεπτεμβρίου.  Αυτήν την στιγμή τινάσσεται στον αέρα το πρόγραμμα των οικογενειών των μικρών αθλητών μας.

Από τις  19 Ιουλίου έως και τις 26 του ίδιου μήνα ξεκίνησαν οι εγγραφές για την νέα αθλητική σεζόν και ήδη οι οικογένειες των μικρών μας αθλητών και αθλητριών έχουν προγραμματίσει τις σχολικές δραστηριότητες των παιδιών, βάσει των όσων ξέραμε μέχρι τώρα. Ξαφνικά, μετά από αυτήν την απόφαση του Δήμου τα πάντα ανατρέπονται» υπογραμμίζουν στην ιστοσελίδα μας μέλη του συλλόγου, αναφέροντας μάλιστα ότι:

Στέλνουν να κάνουν τα παιδιά σε ένα άλλο σχολικό προπονητήριο, το οποίο είναι άκρως ακατάλληλο. Οι αθλητές μας θα πρέπει να προπονούνται σε χώρους, όπου δεν υπάρχουν τουαλέτες, δεν έχει αποδυτήρια με ό,τι συνεπάγεται αυτό, δεν έχει καθαριότητα, καθώς είναι σε σχολικό συγκρότημα και η καθαρίστρια πηγαίνει εκεί κάθε πρωί. Μάλιστα, παράλληλα δεν υπάρχει στον χώρο ούτε ψύχη, ούτε θέρμανση.

H σχετική ανακοίνωση του Γ.Σ. Κερατέας:

«Αγαπητά μέλη και φίλοι του Γυμναστικού Συλλόγου Κερατέας,

Ο Σύλλογος μας από τις 19 Ιουλίου 2024 έως και τις 26 του ίδιου μήνα ξεκίνησε μετά από ανακοίνωση του σε όλες τις επίσημες σελίδες του συλλόγου μας, τις εγγραφές για την νέα αθλητική σεζόν 2024-2025.

Για το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων όπως είναι φυσικό ενημερώθηκαν γονείς και αθλητές οι οποίοι με την σειρά τους προγραμμάτισαν όλες τις σχολικές και μη δραστηριότητες τους.

Με μεγάλη μας έκπληξη στις αρχές Σεπτεμβρίου και ενώ η αθλητική σεζόν είχε ήδη ξεκινήσει, ενημερωθήκαμε από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κύριο Γιάννη Αδάμη, πως θα πρέπει να παραχωρήσουμε προπονητικές μέρες και ώρες σε νεοσύστατο σωματείο της πόλης μας.

Από την πρώτη στιγμή γνωστοποιήσαμε την ένσταση μας σχετικά με την χρονική στιγμή που λαμβάνει χώρα όλο αυτό και εξηγήσαμε τους λόγους που μια τέτοια αλλαγή θα ήταν καταστροφική για όλο τον προγραμματισμό της αθλητικής σεζόν.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ως κύρια αιτία αυτής της αλλαγής παρουσιάστηκε φθορά στο παρκέ του 4ου Δημοτικού σχολείου, πράγμα που δεν συνέβη μέσα σε μερικές μέρες αλλά μετά από σειρά ετών.

Παρ όλη την αναστάτωση και το πρόβλημα που δημιούργησε η συγκεκριμένη κατάσταση, ενημερώσαμε εγγράφως και έχοντας όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε, πως μετά απο αρκετές συζητήσεις με γονείς και αθλητές βρήκαμε κάποιες αλλαγές που μπορέσαμε να εφαρμόσουμε στο αρχικό μας πρόγραμμα μας και πως είναι εφικτό να παραχωρήσουμε αγωνιστική μέρα αλλά και προπονητικές ώρες όπως αυτό μας ζητήθηκε.

Εχθές 7 Οκτωβρίου και λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, ενημερωθήκαμε μετά λύπης από τον υπεύθυνο αθλητισμού κ. Κώστα Πανταζή πως η λύση που προτείναμε δεν γίνεται αποδεκτή και πως με εντολή Δημάρχου πρέπει να μεταφέρουμε δικά μας τμήματα μας στο κλειστό του Γυμνασίου, όπως επίσης και τις ώρες προπονήσεων των ακαδημιών αλλά και του ανδρικού και γυναικείου τμήματος volley, ώστε να δημιουργηθεί χώρος σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες για το νεοσύστατο σωματείο της πόλης μας.

Σας υπενθυμίζουμε πως η ανδρική ομάδα Volley του συλλόγου μας φέτος αγωνίζεται στην Preleague Εθνική κατηγορία ανδρών και

•έχει υπογράψει συμβόλαια με Έλληνες αλλά και ξένους διεθνείς παίχτες.

• έχει ήδη πληρώσει όλα τα transfer προς την Παγκόσμια Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης όπως επίσης και όλα τα παράβολα συμμετοχής στα πρωταθλήματα.

• έχει πληρώσει αεροπορικά εισιτήρια των ξένων αθλητών

•έχει μισθώσει διαμερίσματα για την φιλοξενία τους

•έχει διοργανώσει και ανακοινώσει όλα τα επίσημα φιλικά προετοιμασίας

•πως βάση κανονισμού της Εθνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, ο σύλλογος μας είναι υποχρεωμένος να παραχωρεί ώρες προπονήσεων σε όλες τις φιλοξενούμενες ομάδες όταν αυτό ζητηθεί

•και ότι θα συμμετέχει στο κύπελλο Ελλάδος, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται άλλη μια αγωνιστική ημέρα για την διεξαγωγή των αγώνων.

Πέρα από όλα τα παραπάνω υπενθυμίζουμε πως ο σύλλογος μας είναι ο μόνος που διατηρεί τέσσερα αθλήματα δηλωμένα στην γενική γραμματεία αθλητισμού, αλλά και τους περισσότερους αθλητές δηλωμένους στα μητρώα της ΓΓΑ.

Είναι επίσης γνωστό πως το τμήμα της τοξοβολίας αγωνίζεται σε Εθνική κατηγορία και πως κάθε χρόνο φιλοξενούμε πάνω από 3 Πανελλήνια πρωταθλήματα που διοργανώνονται στο Κλειστό Ιωάννης Μέγγουλης.

Τέλος υπενθυμίζουμε πως τα αγωνιστικά τμήματα Κορασίδων, Παγκορασίδων, Εφήβων, Ανδρικού Volley, Γυναικείου Volley, Τοξοβολίας, Στίβου, Καράτε και Γυμναστικής μοιράζονται το κλειστό γυμναστήριο Ιωάννης Μέγγουλης για όλες τις αγωνιστικές τους αλλά και τις προπονητικές τους υποχρεώσεις.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη σας ενημερώνουμε πως καθίσταται αδύνατη η υλοποίηση του προγραμματισμού μας και πως αν άμεσα δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση μας, για λόγους ανωτέρας βίας και παρά την θέληση μας, θα αναγκαστούμε σε άμεση διακοπή των δραστηριοτήτων μας, για πρώτη φορά ύστερα από 41 ολόκληρα χρόνια.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις και τις επακόλουθα οικονομικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν για το σύλλογο μας (ήδη καταβληθέντα έξοδα, αθέτηση συμβολαίων με προπονητές, αθλητές, Ομοσπονδίες κτλ) θα διεκδικήσουμε νομικά την αποζημίωση μας από τους πραγματικά υπεύθυνους.

με εκτίμηση,

Γ.Σ ΚΕΡΑΤΕΑΣ».

Η απάντηση του αντιδημάρχου

Το ..gr σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για θέματα αθλητισμού, κ. Γιάννη Αδάμη, αρκέστηκε να μας πει ότι σήμερα θα γίνει σύσκεψη ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους για το θέμα που έχει προκύψει με τη χρησιμοποίηση του κλειστού «Ιωάννης Μέγγουλης», καθώς όπως ανέφερε με νόημα «το γήπεδο δεν είναι ιδιοκτησία καμίας ομάδας».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 14:23:06

Back to top button