Auto

Βροχή οι μηνύσεις στην Tesla για πλάνα χωρίς έγκριση

H Tesla επέλεξε τα στούντιο της Warner Bros να παρουσιάσει τα περίφημα robotaxi της (Cybercab) και η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη τοποθεσία για ένα τόσο φουτουριστικό project βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ο Έλον Μασκ άλλωστε δεν έχει κρύψει ότι άντλησε έμπνευση από ταινίες όπως το Blade Runner για να σχεδιάσει και υλοποιήσει τα αυτόνομα ταξί.

Μάλιστα, η σειρά ταινιών Blade Runner δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται πηγή έμπνευσης για την Tesla καθώς έβαλαν το χεράκι τους και στη δημιουργία του Cybertruck.



Παρά τις εντυπωσιακές εικόνες και τον ενθουσιασμό για τη νέα αυτή τεχνολογική έμπνευση του ισχυρού άνδρα της Tesla, υπήρξε ένα μεγάλο φάουλ από πλευράς Μασκ. Στη διάρκεια της παρουσίασης του project We, Robot, η Tesla δανείστηκε πλάνα από την ταινία Blade Runner 2049, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλέστατης σκηνής όπου ο Ράιαν Γκόσλιν κοιτάζει την μετα-αποκαλυπτική φουτουριστική πόλη.



Τα πλάνα τροποποιήθηκαν ελαφρώς με τη χρήση τεχνολογίας AI και χρησιμοποιήθηκαν στην παρουσίαση του Cybercab χωρίς την έγκριση της εταιρείας παραγωγής του Blade Runner 2049.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό εκνεύρισε τους ανθρώπους της παραγωγής της ταινίας με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε μήνυση. Η Alcon Entertainment, η εταιρεία παραγωγής του Blade Runner έκανε μήνυση για τη χρήση των πλάνων διάρκειας 11 δευτερολέπτων στην παρουσίαση ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν ρωτήθηκε για τη χρήση τους.



Από τη μεριά της η Tesla αρνήθηκε τη δημιουργία πλάνων με βάση εκείνες του Blade Runner, ενώ η Warner Bros ισχυρίζεται ότι μία ημέρα πριν την παρουσίαση ενημέρωσε την Alcon για τη χρήση τους. Ο CEO της Alcon ωστόσο ανάφερε ότι το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, καθώς δεν ήθελε η ταινία και η εταιρεία να συνεργαστούν με την Tesla, τον Μασκ και οποιαδήποτε εταιρεία του Μασκ.



Οι δικηγόροι μάλιστα της Alcon τονίζουν ότι ο ίδιος ο Έλον Μασκ γνώριζε την άρνηση της εταιρείας για τη χρήση των εικόνων και πάλι όμως άναψε το πράσινο φως να χρησιμοποιηθούν. Τα υπόλοιπα όπως φαίνεται οι δύο εταιρείες θα τα βρουν στα δικαστήρια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 15:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button