Πολιτική

Βουλή: Ο Υπ. Εσωτερικών απέρριψε τη τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τους «Σπαρτιάτες»

Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους «Σπαρτιάτες», προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση σήμερα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το ζήτημα Υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, τόνισε: «Μπορούμε να ακούμε και να αξιοποιήσουμε τη δική σας πρόταση μαζί με τη δική μας και να έρθει εν καιρώ προς ψήφιση στη Βουλή, ρύθμιση για τους όρους χρηματοδότησης κομμάτων όπως οι Σπαρτιάτες».

Παράλληλα, ο κ. Λιβάνιος ανάφερε πως η τροπολογία το ΠΑΣΟΚ έχει θετικά στοιχεία και δήλωσε διατεθειμένος να τη συζητήσει, γνωστοποιώντας πως η πρόταση της κυβέρνησης θα έρθει «εγκαίρως» προς ψήφιση.

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»,  Βασίλης Στίγκας, αφού χαρακτήρισε «σερίφηδες» και «αυτόκλητους δικαστές» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τούς κατηγόρησε ότι ψεύδονται, γιατί όπως υποστήριξε, οι Σπαρτιάτες δεν αποτελούν συνέχεια της Χρυσής Αυγής.

«Εμείς εν αντιθέσει με τη μηδενιστική λογική που έχετε επιλέξει, ακούμε τις προτάσεις. Σε τροπολογία που διακρίνουμε θετικά στοιχεία, είμαστε διατεθειμένοι να την συζητήσουμε. Δεν εκκρεμεί άλλη δόση, θα συζητηθεί εν καιρό και μην προσπαθείτε να μηδενίζετε τα πάντα», απάντησε ο Θοδωρής Λιβάνιος.

«Η ύβρις του αχυράνθρωπου του καταδικασμένου εγκληματία Κασιδιάρη στο πρόσωπο μου και το ΠΑΣΟΚ είναι τίτλος τιμής. Σε καλή μεριά τα λεφτά κ. Στίγκα», απάντησε ο Παναγιώτης Δουδωνής, τομεάρχης Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας ότι συνολικώς 1.081.000 ευρώ δόθηκαν στους Σπαρτιάτες.

«Λέει ο Άρειος Πάγος αρχηγός ο Κασιδιάρης, δεν κατεβαίνουν στις εκλογές, αλλά ξαναπαίρνουν χρηματοδότηση και τον Σεπτέμβριο 800.000. Σύνολο 1 εκατομμύριο χρήματα του ελληνικού λαού δόθηκαν στους Σπαρτιάτες, λόγω του ότι αγνοήσατε την τροπολογία μας. Τόσο κόστισε η αβελτηρία της κυβέρνησης. Μάλλον σε εγκυκλοπαίδειες στη φυλακή για τον Κασιδιάρη πήγαν τα λεφτά», πρόσθεσε ο κ. Δουδωνής.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 17:40:00

Back to top button