Πολιτική

Βουλή: Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου για την παρουσία των αρχηγών στα social media

Σε σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, κατέληξε η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου που ψηφίζεται απόψε για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι είναι «ο ορισμός μπούλινγκ» των πολιτικών αντιπάλων της και επικαλέστηκε την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τα όσα συνέβησαν στο δικαστήριο του Βόλου. «Σας αρέσει να ασκείτε στους άλλους μπούλινγκ.

Όχι ΜΑΤ πρέπει να φέρουν για να προστατεύσουν τον κόσμο από εσάς, αλλά και ειδικές δυνάμεις για να γλυτώσουν από σας» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Επίσης, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την έκπληξή του απέναντι στον ισχυρισμό της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι ο πρωθυπουργός είναι άφαντος από τη Βουλή, ενώ εμφανίζεται να «κάνει πλάκα στο Τik Tok παραγγέλλοντας custom made παπούτσια».

«Μένω έκπληκτος, διότι, καλά θυμάμαι, για να εκλεγείτε στην Βουλή των Ελλήνων κάνατε κάποια ωραία βιντεάκια με κάτι καρδούλες και κάτι χαρούλες, στα οποία δεν μιλάγατε για αυτούς που δεν έχουν να φάνε, όπως κάνετε τώρα είπε προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν κοροϊδεύεται πια η κοινωνία. Δεν πρόκειται να ξαναδείτε ποσοστά 41%. Είστε σε αποδρομή, ήδη από την συζήτηση για την πρόταση μομφής» είπε, εξάλλου, η κα Κωνσταντοπούλου με τον υπουργό Υγείας να της απαντά ότι «στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ότι θα μετρηθούμε πάλι όλοι, όπως μετρηθήκαμε και πέρυσι. Και το μεγάλο αφεντικό θα ψηφίσει. Και την επόμενη θα σχολιάσουμε την ετυμηγορία του. Ας τον ακούσουμε. Μπορεί καμιά φορά να έχει κάτι να μας πει, κυρία Κωνσταντοπούλου και να μην τα ξέρετε όλα εσείς».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται στην Ολομέλεια η αντιπαράθεση για το θέμα της ακρίβειας – ενόψει και την αυριανής συνεδρίασης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών – με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων να ασκούν κριτική προς την κυβέρνηση και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Υγείας να τους καλούν «αν θέλουν να φέρνουν ως παράδειγμα την Ευρώπη να βλέπουν και την πραγματικότητα: ότι η ακρίβεια είναι μικρότερη στην Ελλάδα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης χαρακτήρισε αποτυχημένα τα μέτρα που έχει λάβει έως σήμερα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και υποστήριξε ότι πάνω από 30% είναι οι ανατιμήσεις με κυβερνητική σφραγίδα. «Δεν κάνετε τίποτα για τους καταναλωτές», ανέφερε κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Νέα Αριστερά και είπε προς τους αρμόδιους υπουργούς ότι μιλούν για σταθερότητα αλλά αυτό που συμβαίνει είναι “στασιμότητα”.

«Εάν θέλετε να έχετε ως παράδειγμα την Ευρώπη να βλέπετε και την πραγματικότητα. Η ακρίβεια είναι μικρότερη στην Ελλάδα από ότι σε άλλες χώρες», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση που ισχυρίστηκε ότι επιβάλλονται μεν τα πρόστιμα, αλλά δεν εισπράττονται. «Πενήντα χρόνια ήσασταν κυβέρνηση και δεν επιβάλλατε κανένα πρόστιμο και μου κάνετε το γαμπρό, ε, παραπάει», είπε προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει: «Αυτά είναι τα πρόστιμα και όλα τα άλλα που μου λέτε είναι να κάνουμε μπάνιο το καλοκαίρι».

«Ποτέ δεν πρόκειται να καμαρώσουμε για το θέμα του πληθωρισμού. Αλλά έχουμε πάρει μέτρα», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Σκρέκας και χαρακτήρισε ανυπόστατο ψέμα ότι ήταν σε διαπραγμάτευση που ζημιώσε δισεκατομμύρια τον ελληνικό λαό. Όπως είπε επίσης το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ που ζητά η αντιπολίτευση μελετήθηκε αλλά κρίθηκε ότι δεν θα αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. «Πήραμε κάποια άλλα μέτρα που τιθασεύουν τον πληθωρισμό. Δεν έχουμε φτάσει εκεί που πρέπει. Αλλά είδαμε μια σταδιακή αποκλιμάκωση. Ποια μέτρα πήρατε εσείς;», αντιγύρισε την κριτική.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-23 19:17:00

Back to top button