Αθλητικά

ΒΟΛΕΙ: Θρυλική ανατροπή: Ο Ολυμπιακός 3-2 σετ την πανίσχυρη Γιαστρέμπσκι

Σε μία βδομάδα στην Πολωνία (19/03, 21:30), οι πρωταθλητές Ελλάδας θα τα δώσουν όλα, για να κάνουν την έκπληξη και να προκριθούν στο Final «4» της διοργάνωσης, μετά την  εντυπωσιακή νίκη που πέτυχε σήμερα (12/3) με 3-2 σετ επί της πανίσχυρης Γιαστρέμπσκι

Το πρώτο σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να έχει οριακό προβάδισμα, έχοντας για κορυφαίο τον Παγιένκ και το 15-15 σίγουρα άφηνε όλα τα σενάρια ανοιχτά. Η Γιαστρέμπσκι στη συνέχεια με όπλο το μπλοκ και τα σερβίς του Φορναλ, πήρε το πρώτο σετ με 20-25, καθώς οι Πειραιώτες ναι μεν βρήκαν τους πόντους με τους Τράβιτσα και Μασούλοβιτς, όμως δεν έβγαλαν άμυνα και οι Πολωνοί, μπήκαν μπροστά με 0-1 σετ.

Στο δεύτερο σετ οι φιναλίστ του CEV Champions League, είχαν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί, όμως να μην μπορεί να περάσει μπροστά. Οι Κάζμαρεκ και Χούμπερ ήταν εξαιρετικοί για τους φιλοξενούμενους, που γρήγορα, έκαναν το 8-11, βάζοντας πίεση στους ερυθρόλευκους. Στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους οι Παγιένκ και Πέριν, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς οι Πολωνοί, πήραν σημαντικούς πόντους σε κόντρα επιθέσεις, δια χειρός Φόρναλ και Κάρλε και ένα λάθος σέρβις του Χάσμπαλα, έγραψε το 21-25 για την Γιαστρέμπσκι.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στο τρίτο σετ, με τον Ολυμπικό να τα δίνει όλα για την μείωση του σκορ, βγάζοντας εκπληκτικές άμυνες. Οι δύο σύλλογοι πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι τα μισά του σετ (10-10), όμως από εκεί και πέρα τα καλά σερβίς του Ατανασίεβιτς και τα φοβερά μπλοκ του Πέρι, έγραψαν το 18-11, ενώ και ο Δαλακούρας ήταν η έκπληξη του Αντρέα Γκαρντίνι. Το 25-14 απέδειξε πως η ελληνική ομάδα, μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους πανίσχυρους Πολωνούς, αφού το σκορ ήταν 2-1.

O Ολυμπιακός είχε πιστέψει στην ανατροπή και αυτό αποτυπώθηκε στο “Μελίνα Μερκούρη”, με τους παίκτες του Γκαρντίνι να παλεύουν για κάθε μπάλα. Ο Δαλακούρας συνέχισε να είναι παραγωγικός, ενώ ο Πέριν και Ατανασίεβιτς, είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους στο μέγιστο. Το 10-9 δεν έλεγε πολλά, όμως οι γηπεδούχοι όπως και στο προηγούμενο σετ, ανέβασαν στροφές, με τους Παγιένκ και Μασούλοβιτς να κερδίζουν πόντους, που έκοψαν τον βήμα των Πολωνών. Το 23-18, έκανε φαβορί τους Πειραιώτες και παρά τις προσπάθειες του Μπρέμε, ο Ολυμπιακός πήρε το σετ με 25-20, χάρη σε επίθεση του Πέριν.

Στο tie break έγινε πραγματική μάχη με την ελληνική ομάδα να παλεύει σαν ίσα προς ίσο και να δείχνει έτοιμη να κάνει την μεγάλη έκπληξη. Ο Παγιένκ ήταν συγκλονιστικός, ο Ατανασίεβιτς τον ακολούθησε απόδοση και το 10-10, κρατούσε άπαντες σε αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα. Η ελληνική ομάδα έμοιαζε πιο σταθερή αμυντικά, πήρε δύσκολους πόντους και με τον Δαλακούρα να κάνει 13-12, οι “ερυθρόλευκοι” είχα σημαντικό προβάδισμα. Από εκεί και πέρα ο Παγιένκ καθάρισε για τον Ολυμπιακός, ο οποίς με σκορ 15-12, πήρε μία σπουδαία νίκη και την ερχόμενη βδομάδα (19/03) θα τα δώσει όλα, για την απόλυτη υπέρβαση και την πρόκριση στα ημιτελικά του CEV Champions League

Τα σετ: 20-25, 21-25, 25-14, 25-20, 15-12

 


Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-12 21:50:00

Back to top button