Γυναίκα

Βλάσσης Μπονάτσος: 20 χρόνια από τον θάνατό του – Συγκινούν τα λόγια του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο μοναδικός Βλάσσης Μπονάτσος, σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά του αλλά και στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε για τον αείμνηστο Βλάσση Μπονάτσο, ο οποίος είχε παντρευτεί την πρώτη κόρη της Ζωής Λάσκαρη, Μάρθα Κουτουμάνου και απέκτησαν μαζί μία κόρη.

«Ο Βλάσσης Μπονάτσος ήταν πολύ αγαπητός, ένας άνθρωπος γεμάτος χιούμορ, ζωντάνια, ευφυία, καλοσύνη. Είχε περιβάλλει με αγάπη όλους μας και λειτουργούσαμε πραγματικά σαν μία οικογένεια. Η απουσία του είναι πολύ δυσάρεστη, και αφήνει ένα κενό, γιατί «έφυγε» νωρίς… δυστυχώς. Ο θάνατός του ήταν τραγικός και μας έλειψε πολύ, ιδίως στη γυναίκα του και στο παιδί του. Κρατώ το χιούμορ, το χαμόγελό του, και την καλοσύνη του, αυτά κρατώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ποιος ήταν ο Βλάσσης Μπονάτσος

Ο Βλάσσης Μπονάτσος γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1949. Ήταν γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου, με καταγωγή από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας ενώ είχε έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Τάκη. Τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε ως έφηβος, δημιουργώντας το συγκρότημα loubok ενώ υπήρξε μέλος και του μουσικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού, από το 1969 έως το 1972, με το οποίο σημείωσαν τη μεγάλη επιτυχία «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε».

Διαλύθηκαν λίγα χρόνια αργότερα, έχοντας αλλάξει στο μεταξύ σύνθεση. Ο Μπονάτσος, μαζί με τους Μαρινάκη και Δαπέρη, είχαν παραμείνει ως το τέλος. Ο Βλάσης συνέχισε να τραγουδάει.

Αξέχαστη έχει μείνει η συμμετοχή του στην παράσταση Εβίτα» στο πλάι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, παίζοντας το ρόλο του Τσε Γκεβάρα ενώ συναντήθηκαν ξανά στην θεατρική σκηνή την περίοδο 1983-1984 στο «Βίκτωρ Βικτώρια». Ήταν ζευγάρι για σχεδόν έξι χρόνια ενώ στη συνέχεια τους συνέδεε βαθιά φιλία.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ξεχώρισε σε αρκετές ταινίες και σειρές όπως : Ένα Ελεύθερο Κορίτσι (1973), Ο δράκος, πρόσωπο της ημέρας (1983), Τηλέ-Καννίβαλοι (1987), Πατρίς-Ληστεία-Οικογένεια (1988), Ο διάβολος και το κερατό του (1989), Δίψα (τηλεοπτική σειρά, 1990), Ο Δραπέτης (1991), Γυναίκες δηλητήριο (1993), Στον αστερισμό της γραβάτας (1993), Βίτσια γυναικών (2000). Σταθμός στην καριέρα του ήταν ωστόσο, η συμμετοχή του στους θρυλικούς «Απαράδεκτους», την εμβληματική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης με τον Γιάννη Μπέζο, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Ο κόσμος τον αγάπησε φυσικά και μέσα από τις παρουσιάσεις τηλεπαιχνιδιών και τηλεοπτικών εκπομπών όπως «Με το κλειδί στο χέρι» στην ΕΡΤ, τις «Κόντρες», «Βλας Μπακ», «Άλλα Κόλπα», «Με φόρα», «Πάμε για άλλα», όπου έγινε γνωστός για τις φάρσες που έκανε σε διάσημους αλλά και τις ατάκες του. Για παράδειγμα, οι λέξεις που έιχαν ήδη καθιερωθεί ως χαρακτηριστικές του Βλάσση Μπονάτσου ήταν οι: «Τρομερό» και «Φοβερό» συνοδευόμενες από το «Πάρα πολύ ωραίο» με τη χαρακτηριστική του φωνή και εκφορά του λόγου του.

Ο «αιώνιος εφήβος» της τηλεόρασης απεβίωσε αιφνιδίως σε ηλικία 54 ετών, στις 14 Οκτωβρίου 2004. Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφειλόταν σε αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα. Kηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 12:30:34

Back to top button