Κόσμος

Βηρυτός: Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε «εργοστάσια όπλων» της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε «αποθήκες και εργαστήρια κατασκευής όπλων που ανήκουν στην Χεζμπολάχ» με πλήγματα που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως οι αποθήκες και τα εργαστήρια κατασκευής όπλων που στοχοθέτησε χθες «είχαν δημιουργηθεί από την Χεζμπολάχ κάτω και μέσα σε κτίρια αμάχων στην καρδιά κατοικημένων ζωών».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ANI, μετέδωσε πως 17 πλήγματα κατέστρεψαν χθες το βράδυ «πολυκατοικίες» και προκάλεσαν μια τεράστια έκρηξη και πολλές μικρότερες.

Σύμφωνα με τις Αρχές του Λιβάνου, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις.

Είχε προηγηθεί ισραηλινή διαταγή στους κατοίκους να απομακρυνθούν εσπευσμένα από διάφορους τομείς.

Σύμφωνα με το ANI, ισοπεδώθηκαν έξι ακίνητα μόνο στη συνοικία Λαϊλάκι, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν ανέφερε πως χτυπήθηκε γραφείο του στη νότια Βηρυτό.

Τα συντρίμμια κάπνιζαν ακόμα το πρωί της Πέμπτης, στη νότια Βηρυτό – REUTERS/Mohammed Yassin

Παράλληλα, το πρακτορείο ανέφερε πλήγμα ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους με στόχο όχημα που κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο ανατολικά της Βηρυτού.

«Ενα εχθρικό drone στοχοθέτησε όχημα στην οδό του Καχαλέ», μετέδωσε το ANI αναφερόμενο στον αυτοκινητόδρομο Βηρυτού-Δαμασκού, ανατολικά της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ χτύπησε και στη Συρία, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε «πολυκατοικία» έγινε στόχος βομβαρδισμού του Ισραήλ στη συνοικία Καφρ Σούσα της Δαμασκού, ενώ επλήγη επίσης στρατιωτική θέση κοντά στη Χομς (δυτικά), όπου, κατά την ίδια πηγή, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

«Περί τις 03:40 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από (τον εναέριο χώρο) του κατεχόμενου συριακού (υψιπέδου του) Γκολάν και από τον βόρειο Λίβανο, στοχοποιώντας δυο τοποθεσίες στη συνοικία Καφρ Σούσα στη Δαμασκό και στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στη Χομς», δήλωσε πηγή του SANA στον συριακό στρατό.

«Ενας στρατιώτης» σκοτώθηκε και «άλλοι επτά τραυματίστηκαν», πρόσθεσε η πηγή, κάνοντας ακόμη λόγο για «υλικές ζημιές».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 16:46:00

Back to top button