Έξυπνα Tips

Βερνίκι Νυχιών στον Καναπέ; Αφαιρέστε το Πανεύκολα! – …

Ποιος θα πίστευε ότι μια αθώα στιγμή περιποίησης νυχιών θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα σενάριο αγωνίας για τον καναπέ σας; Ναι, εκείνη η στιγμή όταν το μπουκάλι του βερνικιού αποφασίζει να πάρει τη λάθος τροπή και καταλήγει να λεκιάσει την τελειότητα του αγαπημένου σας επίπλου. Πριν αφήσετε την απελπισία να σας κυριεύσει, πάρτε μια βαθιά ανάσα γιατί υπάρχει ελπίδα και λύση για να σώσετε την κατάσταση.

Το κλειδί για να σώσετε τον καναπέ σας είναι η ταχύτητα! Ξεκινήστε ελέγχοντας την αντοχή του υφάσματος στο ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ασετόν. Αυτός ο πρώτος έλεγχος μπορεί να σας γλιτώσει από μεγαλύτερες ζημιές. Βρέξτε με αυτό ένα λευκό απλό πανί και δράστε με απαλές και ταμποναριστές κινήσεις για να αφαιρέσετε την περίσσεια του βερνικιού, προσέχοντας να μην ποτίσετε παραπάνω το ύφασμα.

Εάν, από την άλλη, το βερνίκι έχει αγγίξει ένα μάλλινο ή μεταξωτό ριχτάρι, η απόδραση στο καθαριστήριο θα είναι η μόνη σας ελπίδα για να γίνει και πάλι σαν καινούργιο. Μην απελπίζεστε όμως! Ακόμα και τα χαλιά μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση με τη βοήθεια της λακ για τα μαλλιά ή αλκοολούχων διαλυμάτων, ενώ οι επίμονοι λεκέδες θα υποκύψουν αν επιμείνετε και τρίψετε για περισσότερη ώρα. Προσοχή όμως μην κάνετε απότομες κινήσεις και φθείρετε το ύφασμα.

Ας μην ξεχνάμε τις ξύλινες επιφάνειες, όπου το ασετόν απαγορεύεται ρητά. Εδώ, η λακ για τα μαλλιά θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος. Ένας γρήγορος ψεκασμός και ένας σύντομος χρόνος αναμονής μπορούν να κάνουν το βερνίκι να εξαφανιστεί σαν να μην ήταν ποτέ εκεί.

thehomeissue_mano

Αυτός ο οδηγός δεν αποτελεί μόνο μια ανάσα ανακούφισης για όσους αντιμετωπίζουν απρόσμενα ατυχήματα με βερνίκι νυχιών αλλά και μια υπενθύμιση ότι στη διακόσμηση πάντα υπάρχει χώρος και τρόπος για να διορθώνουμε τα λάθη μας αρκεί να το θέλουμε και να το προσπαθούμε.

 

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.




Δημοσιεύθηκε 2024-05-06 16:00:13

Back to top button