Κόσμος

Βατικανό: Συνεχίζεται η ελαφρά βελτίωση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου

Ο πάπας Φραγκίσκος την περασμένη νύχτα δεν χρειάστηκε τη βοήθεια μη επεμβατικού αερισμού, έγινε γνωστό από το Βατικανό. Προστίθεται, όμως, ότι δεν πρόκειται για οριστική διακοπή αλλά για σταδιακή μείωση.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μάλιστα, άρχισε να μειώνεται και το οξυγόνο υψηλής ροής που χορηγείται στον ποντίφικα.

Η Αγία Έδρα πρόσθεσε ότι και σήμερα Τρίτη (18/3) συνεχίστηκε η ελαφρά βελτίωση της υγείας του Φραγκίσκου, τόσο σε ό,τι αφορά τη φυσιοθεραπεία όσο και τις ασκήσεις αναπνοής.

Ο ποντίφικας, κατά τη διάρκεια της ημέρας προσευχήθηκε, αναπαύθηκε και ασχολήθηκε με υποθέσεις της Καθολικής Εκκλησίας.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στην Ιταλία στις 8 Απριλίου και το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πάπα, από το Βατικανό υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα του ποντίφικα ανακοινώνεται πάντα μόνον λίγες ημέρες πριν από τις συναντήσεις του με προσωπικότητες του χώρου της πολιτικής, της τέχνης ή της κοινωνίας των πολιτών.




Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-18 21:21:00

Back to top button