Auto

Βαριά σύννεφα πάνω από την Stellantis (+video)

Η Stellantis αντιμετωπίζει σήμερα σημαντικές εργατικές αναταράξεις τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ιταλία, με τις εντάσεις να φθάνουν σε νέα έξαρση.

Οι Ενωμένοι Εργάτες Αυτοκινήτου (UAW), το συνδικάτο των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ, έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία με στόχο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες, συμπεριλαμβανομένης μιας ιστοσελίδας με την ονομασία «ShitcanCarlos.com» που επικρίνει την ηγεσία του.

Η δράση αυτή συμπίπτει με την πρώτη εθνική απεργία των Ιταλών εργαζομένων στον τομέα του αυτοκινήτου εδώ και 20 χρόνια, η οποία επικεντρώνεται στη μείωση της παραγωγής της Stellantis και στις ανησυχίες για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας.

Στην απεργία στην Ιταλία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο του αυτοκινήτου διαδήλωσαν στη Ρώμη, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους κατά της Stellantis για τις συνθήκες εργασίας και τις περικοπές στην παραγωγή.

Η Stellantis, στην οποία ανήκουν πολλές ιταλικές μάρκες όπως η Alfa Romeo, η Fiat, η Lancia και η Maserati, έχει πρόσφατα διακόψει την παραγωγή σε διάφορα εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής 500e, τροφοδοτώντας περαιτέρω τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα ιταλικά συνδικάτα, η ιταλική παραγωγή της εταιρείας έχει μειωθεί κατά σχεδόν 70% τα τελευταία 17 χρόνια, επιτείνοντας τους φόβους για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας.

Η UAW έχει εκδηλώσει την υποστήριξή της στα ιταλικά συνδικάτα, επικρίνοντας τον Tavares και δημοσιεύοντας ένα βίντεο που κατηγορεί την Stellantis για αθέτηση υποσχέσεων.

Η εκστρατεία της UAW περιλαμβάνει την έκκληση για την απομάκρυνση του Tavares και την ενθάρρυνση των εργαζομένων να υποστηρίξουν τις ψηφοφορίες για την έγκριση απεργίας ως απάντηση στις καθυστερήσεις και τις πιθανές μετεγκαταστάσεις της παραγωγής οχημάτων.

Η σύγκρουση αναδεικνύει ευρύτερα ζητήματα εντός της Stellantis, με τα εργατικά συνδικάτα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ να εκφράζουν απογοήτευση για τις περικοπές παραγωγής, τις απώλειες θέσεων εργασίας και τις επιπτώσεις των ευρωπαϊκών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα ιταλικά συνδικάτα ζητούν άμεση δράση από την Stellantis, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προστασία του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-26 10:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button