Ελλάδα

Βίντεο με αστυνομικούς των ΔΙ.ΑΣ. να σβήνουν φωτιά σε σπίτι ηλικιωμένων στην Κερατέα

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στη φωτιά της Κερατέας που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (30.06.2024).

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 52 απεγκλωβισμοί ατόμων, από αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της Κερατέας όπου μαίνεται η φωτιά, ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει σε δεκάδες εκκενώσεις σπιτιών.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Κερατέας επιχειρούν: 6 ομάδες της ΟΠΚΕ, 8 Ομάδες Δίας, 5 περιπολικά της τροχαίας, 2 περιπολικά της ασφαλείας, 6 περιπολικά της Αμεσης Δράσης και 3 περιπολικά γειτονικών Αστυνομικών Τμημάτων.

Μάλιστα, βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στα social media, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια απεγκλωβισμού, κατάφεραν και απομάκρυναν ηλικιωμένο ζευγάρι από την οικία τους στην Κερατέα. Οι ένστολοι  σβήνουν την φωτιά από την αυλή τους.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) που «δουλεύουν» και στις τέσσερις εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία. Αυτή την ώρα, σηκώνονται και 6 τράκτορες από Τατόι.

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 μποφόρ), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα).

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί με ασφάλεια 6 οικισμοί.

To άρθρο Βίντεο με αστυνομικούς των ΔΙ.ΑΣ. να σβήνουν φωτιά σε σπίτι ηλικιωμένων στην Κερατέα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-30 16:51:02

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button