Κόσμος

Βέλγιο: Ξανά δήμαρχος ο Χρήστος Δουλκερίδης στον Δήμο Ιξέλ – Επικεφαλής της παράταξης των Πρασίνων

Οι Πράσινοι με επικεφαλής τον Έλληνα Δήμαρχο Χρήστο Δουλκερίδης κέρδισαν ξανά τις εκλογές στον Δήμο Ιξέλ (Ixelles) των Βρυξελλών.

Οι Πράσινοι (Ecolo) κέρδισαν για δεύτερη φορά τις εκλογές στο Δήμο Ιξέλ (Ixelles), ο οποίος θεωρείται από τους μεγαλύτερους δήμους των Βρυξελλών, καταλαμβάνοντας ποσοστό 28,4%.

Όπως έγινε γνωστό με καταμετρημένο περίπου το σύνολο των ψήφων στο Δήμο Ιξέλ, το ποσοστό των Πρασίνων, με επικεφαλής τον απερχόμενο Δήμαρχο Χρήστο Δουλκερίδη, είναι της τάξεως του 28,4% (χαμηλότερα από το 33% του 2018) και εκλέγει 13 έδρες.

Δεύτεροι έρχονται οι Φιλελεύθεροι Ρεφορμιστές (MR), με ποσοστό της τάξεως του 27,7%, που επίσης εκλέγουν 13 έδρες και τρίτοι έρχονται οι Σοσιαλιστές (PS), με 19,6% και 9 έδρες.

Τέταρτο κόμμα έρχεται η ριζοσπαστική Αριστερά (PTB) με 10,9% και 4 έδρες και ακολουθούν οι Χριστιανοδημοκράτες (Objective XL Committed) με 10% και 4 έδρες.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, στο Δήμο Ιξέλ, η απερχόμενη πλειοψηφία Πρασίνων – Σοσιαλιστών μπορεί να ανανεωθεί με 22 έδρες, αλλά δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο ενός τριμερούς συνασπισμού.

Ο Χρήστος Δουλκερίδης, γιος μεταναστών ανθρακωρύχων της δεκαετίας του 1960, είναι Δήμαρχος του Ιξέλ από το 2018 και ο πρώτος Έλληνας που κατέλαβε Δήμο στις Βρυξέλλες.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-13 22:26:06

Back to top button