Σχέσεις

Βάλτωσε η σχέση σου; Αυτός είναι ο τρόπος να ξανάρθει ο έρωτας

Το κλειδί δε βρίσκεται ούτε στο σεξ, ούτε στα ραντεβού που πάψετε να βγαίνετε

Κανείς δεν είπε ότι όταν είμαστε σε σχέση, αισθανόμαστε διαρκώς λες και μας περιβάλλει ένα ροζ σύννεφο. Μετά το πρώτο διάστημα, όταν ο ενθουσιασμός περνά και τον διαδέχονται η συνήθεια κι η καθημερινότητα, μπορεί να νιώσουμε ότι το πάθος χάνεται, ότι μπορεί να μας αρέσει ο άνθρωπος που συνειδητά επιλέξαμε να βάλουμε στη ζωή μας, αλλά κάπως βαρεθήκαμε.

Ο τρόπος να ξαναβρεθεί ο έρωτας και να αναζοπυρωθεί το πάθος, δε βρίσκεται πάντα σε στάσεις που δε δοκιμάσαμε στο σεξ, ούτε στα ραντεβού που πάψαμε να βγαίνουμε. Το κλειδί είναι η ενσυναίσθηση, όσο κλισέ κι αν φαίνεται αυτό. Προκειμένου να ερωτευτούμε από την αρχή, χρειάζεται να ανοιχτούμε, να γίνουμε ευάλωτοι και να κάνουμε πραγματική προσπάθεια.

Παρακάτω, θα δούμε μερικά βήματα για να το καταφέρουμε:

Μαθαίνουμε να ακούμε: Παίρνουμε χρόνο και ακούμε την πλευρά του άλλου, τα συναισθήματα του και δεν παίρνουμε προσωπικά όσα λέει, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

Δεν κρίνουμε: Αντί να καταλήξουμε σε βιαστικά συμπεράσματα και, συγκεκριμένα, το αγαπημένο όλων: “Δε με θέλει”, μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά και, όταν δεν αισθανόμαστε σιγουριά, να ζητήσουμε διευκρινίσεις. Δεν είναι κακό να ζητάμε από τον άλλο να μας εξηγήσει γιατί αισθάνεται κάπως ή γιατί συμπεριφέρεται έτσι.

Ρίχνουμε τα τείχη: Το να μιλάμε για α συναισθήματα μας, να μοιραζόμαστε αυτά που συμβαίνουν μέσα μας, είναι άβολο και δύσκολο. Δείχνοντας την ευάλωτη πλευρά μας, όμως, βγαίνουμε δυνατότεροι στο τέλος κι ενθαρρύνουμε τον άνθρωπό μας να κάνει το ίδιο.

Δείχνουμε ότι νοιαζόμαστε: Είναι σημαντικό να δείχνουμε έμπρακτα στον άλλο ότι ακούμε τα άγχη του και ότι είμαστε εκεί, αν μας χρειαστεί.

Όταν φτιάξει η επικοινωνία, θα ξανάρθει ο έρωτας και το πάθος θα ξαναβρεθεί. Ακολουθάμε τα παραπάνω βήματα, λοιπόν, και όλα θα είναι καλύτερα


Δημοσιεύθηκε
2023-03-12 13:32:00

Back to top button