Αστρολογία

Αφροδίτη στον Σκορπιό: Πάθος, δυσπιστία και ζήλια για κάποια ζώδια


Η Αφροδίτη ολοκληρώνει την διέλευση της μέσα από το ζώδιο του Ζυγού, το δεύτερο ζώδιο της κυριαρχίας της, στις 23 Σεπτεμβρίου, για να περάσει στον Σκορπιό, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου. Η κατά τα άλλα εκφραστική, ανάλαφρη και παιχνιδιάρα Αφροδίτη, βρίσκεται κατά την διέλευση της μέσα από τον Σκορπιό σε θέση αδυναμίας, δεν μπορεί δηλαδή να εκφράσει και να εξωτερικεύσει εύκολα όλες της ποιότητες της. Θα είναι σαν να δίνει μια μάχη ζωής και θανάτου, ελπίζοντας στο τέλος να νικήσει τον χρόνο και την φθορά, να επιβιώσει για να συνεχίσει την πορεία της.
Ο Σκορπιός με κυβερνήτη του τον Πλούτωνα, είναι ένα ζώδιο του νερού, με έντονο συναίσθημα, το οποίο όμως κρύβει επιμελώς κάτω από το σκληρό του κέλυφος. Αποπνέει η εμφάνιση του μυστήριο, χαρακτηριστικό που το οφείλει στον κυβερνήτη του, έχει δε ένα διαπεραστικό βλέμμα και μια απαράμιλλη εσωτερική δύναμη. Είναι έξυπνος, έχει εξαιρετικά ανεπτυγμένη διαίσθηση και είναι υπερβολικά καχύποπτος. Προσπαθεί συνεχώς να αποκρυπτογραφήσει και να ψυχολογήσει τους ανθρώπους, με τους οποίους έρχεται σε επαφή, αναζητώντας συνεχώς ενδείξεις για παρασκηνιακές ή υπόγειες διεργασίες. Γιατί εάν υπάρχει κάτι, θα το ανακαλύψει και θα το εκθέσει σε δημόσια θέα.

Έχει εμμονές με το παρελθόν και ιδιαίτερα με τις αρνητικές εμπειρίες που βίωσε, τις οποίες δεν ξεχνά ποτέ. Την προδοσία δεν την συγχωρεί και θα βρει τον τρόπο και την κατάλληλη χρονική στιγμή για να πάρει την εκδίκηση του. Ακόμη και αν το πρόσωπο που τον πρόδωσε του έχει κάνει χίλια καλά, αυτά θα διαγραφούν αυτόματα από το μυαλό του, εάν κάποια στιγμή προδώσει την εμπιστοσύνη του. Αγαπάει βαθιά και ειλικρινά, δίνεται με πάθος στις σχέσεις του, αφού όμως περάσει εκ των προτέρων από κόσκινο το άτομο που τον ενδιαφέρει. Λόγω των εξαιρετικά έντονων συναισθημάτων του, γίνεται συχνά κτητικός και ζηλιάρης. Στην ερωτική του δε ζωή, είναι η επιτομή του πάθους και του αισθησιασμού, διανθισμένο με μια μικρή (ή μεγαλύτερη) δόση μη συμβατικών σεξουαλικών πρακτικών.
Σαν σταθερό ζώδιο αγαπά την ασφάλεια, την οποία πετυχαίνει με το να συσσωρεύει χρήματα και υλικά αγαθά. Στην δουλειά του βρίσκεται πολλές φορές μπροστά από τον ανταγωνισμό, γιατί αναζητάει διαρκώς πληροφορίες, τις οποίες αξιοποιεί προς όφελος του. Με κυβερνήτη του δε τον Πλούτωνα, έχει την δύναμη της αναγέννησης στο DNA του, όσο μεγάλες καταστροφές και αν πάθει στην ζωή του.

Η διέλευση της Αφροδίτης μέσα από τον Σκορπιό χρωματίζεται έντονα από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου και την κάνει ζηλιάρα, καχύποπτη αλλά και εκδικητική. Φοβάται να επενδύσει πολλά στους συντρόφους της, μήπως και την εκμεταλλευτούν. Ενστικτωδώς ωστόσο αναζητάει το αγνό και αιώνιο, το μοναδικό ρομάντζο, ένα ταίρι που θα την συνοδεύσει στην αιωνιότητα, γι’ αυτό και συχνά απογοητεύεται. Εάν τολμήσει δε κάποιος να προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί ή να την προδώσει, θα γευτεί το μένος της την στιγμή που δεν θα το περιμένει. Είναι μια διέλευση που γεννά έντονα συναισθήματα και πάθη, θετικά και αρνητικά, φέρνει όμως και έντονα συναισθηματικάσκαμπανεβάσματα, γιατί δεν μπορούμε το διάστημα αυτό να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο να εκφράσουμε όλα όσα αισθανόμαστε ή γιατί φοβόμαστε να το κάνουμε, μήπως και μας εκμεταλλευτούν.
Κατά την διάρκεια της παραμονής της στο ζώδιο του Σκορπιού, σχηματίζει η Αφροδίτη τις ακόλουθες όψεις:
Στις 4 Οκτωβρίου έχουμε ένα τρίγωνο με τονΚρόνο από τους Ιχθείς, μια όψη που φέρνει υπεύθυνη και ώριμη συμπεριφορά, τόσο σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, όσο και στην αισθηματική μας ζωή. Συνεπάγεται δε σταθερότητα, συμβιβαστική διάθεση και αφοσίωση. Οι σχέσεις κάθε μορφής ενισχύονται, ώστε να μας εμπνέουν εμπιστοσύνη, και μέσα από αυτές να αντλούμε αυτοπεποίθηση. Ο φόβος της απόρριψης είναι έντονος και η χαμηλή αυτοεκτίμηση του εαυτού μας σχετικά με τις σχέσεις μας, μας οδηγούν στην αναζήτηση μεγαλύτερων και πιο έμπειρων συνεργατών, φίλων ή συντρόφων, ώστε μέσα από αυτούς να μπορέσουμε να αισθανθούμε κάποια σχετική ασφάλεια. Το τρίγωνο Αφροδίτης-Κρόνου επηρεάζει το δεύτερο δεκαήμερο των σταθερών (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητών ζωδίων (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς).

Η επόμενη όψη της Αφροδίτης αφορά μια αντίθεση με τον Ουρανό από τον Ταύρο στις 8 Οκτωβρίου 2024. Πρόκειται για μια όψη που θα φέρει ένταση, ξαφνικά γεγονότα και εκκεντρικές συμπεριφορές. Θα υπάρξουν ξαφνικοί χωρισμοί στις σχέσεις, αιφνίδιες διακοπές συνεργασιών, αλλά και κεραυνοβόλοι έρωτες. Πολλά άτομα γίνονται υπό την επιρροή της όψης πολύ πιο εκκεντρικά στην εξωτερική τους εμφάνιση ή στις απόψεις που ενστερνίζονται, καθώς και πολύ πιο επιθετικά ή ασυμβίβαστα. Αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση που θα επιχειρηθούν υπό την παρούσα όψη είναι πολύ πιθανό να είναι απόλυτα αποτυχημένες ή τόσο εκκεντρικές, που θα αποδειχτούν κακόγουστες. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ουρανού επηρεάζει κατά κύριο λόγο το γ’ δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους)
Στις 15 Οκτωβρίου σχηματίζει ο πλανήτης του έρωτα ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της φαντασίας και της παραπλάνησης. Πρόκειται για μια όψη που φέρνει ρομαντισμό και αισθησιασμό, οι φαντασιώσεις μας ωστόσο μας απομακρύνουν πολλές φορές από την πραγματικότητα. Υπό την επιρροή της μπορεί να ανθίσουν πλατωνικοί έρωτες και ανεκπλήρωτοι πόθοι, που θα μας ταλαιπωρήσουν για αρκετό χρονικό διάστημα. Η εξιδανίκευση των ατόμων που γνωρίζουμε το διάστημα αυτό θα πρέπει επίσης να προσεχθεί. Στην θετική της εκδοχή μπορεί η όψη να μας βοηθήσει να πετύχουμε αρμονία στην συναισθηματική μας ζωή και να ισχυροποιήσουμε τον δεσμό μας με τον σύντροφό μας. Ευνοεί επίσης τα ταξίδια, τις διασκεδάσεις και τις χαλαρές διακοπές ή αποδράσεις. Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου.

Η διέλευση της Αφροδίτης στον Σκορπιό κλείνει με μια όψη εξαγώνου με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω στις 17 Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν την διέλευση της στον Τοξότη. Πρόκειται για την όψη του πάθους και των μοιραίων ερώτων, των έντονων συναισθημάτων, της ζήλιας και της κτητικότητας. Η πλανητική αυτή συνεύρεση μπορεί να προσφέρει όμως στην θετική εκδοχή της την επούλωση παλαιών τραυμάτων, κυρίως συναισθηματικής φύσης. Εάν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την αισθηματική μας σχέση και με την πορεία που αυτή έχει πάρει, τις μέρες γύρω από την όψη θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε σημαντικές διορθωτικές κινήσεις. Τις μέρες αυτές είναι έντονο το ερωτικό πάθος, τα ειδύλλια είναι παθιασμένα, οι ερωτικές εξομολογήσεις έρχονται εύκολα και ανεμπόδιστα, το ίδιο και οι όρκοι αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. Προσφέρει δε πολύ καλές ευκαιρίες για διασκέδαση, χαλάρωση αλλά και για ψώνια. Η θετική επίδραση της όψης αφορά κατ’ εξοχήν τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου.
Κείμενο: Αλίντα Κανάκη


Εχει Δημοσιευθεί :2024-09-25 13:31:55

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button