Auto

Αυτό το Defender έχει επιδόσεις supercar

Η Land Rover θέλησε να κάνει κάτι πολύ εξεζητημένο για το φετινό Goodwood Festival of Speed και ετοίμασε μια… διαστημική έκδοση του Defender. Το Land Rover Defender Octa όπως λένε οι ίδιοι οι Βρετανοί είναι «ένα Defender με αναβολικά» κάτι που σημαίνει ότι έχει περισσότερη δύναμη και πιο ποιοτικές λύσεις στα περιφερειακά από κάθε άλλο Defender.

Το premium SUV είναι εξοπλισμένο με έναν V8 υβριδικό κινητήρα 4,4 λίτρων της BMW ο οποίος αποδίδει 626 ίππους και 800 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 8τάχυτο αυτόματο και οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα από την άλλη αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.



Το πλαίσιο έχει ειδικές ενισχύσεις και συνεργάζεται με το καινοτόμο σύστημα ανάρτησης 6D Dynamics της Land Rover. Το σύστημα προέρχεται από το Range Rover Sport SV και διαθέτει υδραυλικούς συνδέσμους στα αμορτισέρ με ημι-ενεργητική λειτουργία προκειμένου το αυτοκίνητο να παραμένει πάντα σταθερό και ασφαλές.



Στο εμπρός μέρος επίσης έχουν τοποθετηθεί νέοι προφυλακτήρες που αυξάνουν την ικανότητα αναρρίχησης του 4Χ4, ενώ παράλληλα το ύψος έχει αυξηθεί κατά 28 χιλ. σε σχέση με το Defender 110 V8. Οι τροχοί είναι τεράστιοι με ζάντες 20 ιντσών και ελαστικά All-Terrain και τα φρένα είναι της Brembo με δίσκους 400 χιλ.(!).



Σημαντική δουλειά έχει γίνει στο εσωτερικό του Defender Octa με νέα καθίσματα Performance με τρισδιάστατη ραφή και πολλές premium λεπτομέρειες που δίνουν έναν σοφιστικέ χαρακτήρα στο SUV. Το Land Rover Defender Octa θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Goodwood FOS και θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.070 μονάδες με την τιμή να είναι στις 171.400 ευρώ.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-03 20:00:00

Back to top button