Γυναίκα

Αυτό είναι το πιο εύκολο hack μακροζωίας

Για να παραφράσουμε τη Mary Poppins, μια κουταλιά ξύδι θα βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Και αυτό είναι το τέλειο hack μακροζωίας που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Γιατί να πίνετε ξύδι πριν από τα γεύματα

Η περίσσεια γλυκόζης στο αίμα αποθηκεύεται στο σώμα ως λίπος και το ίδιο το λίπος μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή στο σώμα. Επιπλέον, η περίσσεια γλυκόζης στο αίμα δημιουργεί ένα μόριο που ονομάζεται τελικό προϊόν (ηλικία) προχωρημένης γλυκοζυλίωσης. Η ηλικία είναι μια σημαντική πτυχή της γήρανσης, οδηγώντας σε φλεγμονή και οξειδωτικό στρες που παρεμβαίνουν στη μακροζωία.

Ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να πίνετε μια κουταλιά της σούπας ξύδι αραιωμένο σε νερό πριν από κάθε γεύμα, ειδικά όταν έχετε αμυλούχες τροφές, προτείνει η Γαλλίδα βιοχημικός Jessie Inchauspé στο βιβλίο της The Glucose Goddess Method.

Γιατί λειτουργεί;

Η Inchauspé εξηγεί ότι η γλυκόζη απελευθερώνεται αργά στο σώμα μας επειδή το οξικό οξύ που περιέχεται στο ξύδι απενεργοποιεί προσωρινά τα πεπτικά ένζυμα που διασπούν το άμυλο. Το οξύ βοηθά επίσης τους μυς μας να απορροφούν τη γλυκόζη. Το αποτέλεσμα: λίγες διακυμάνσεις γλυκόζης, επομένως σταθερή ενέργεια.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το οξικό οξύ μειώνει την ποσότητα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα που απελευθερώνεται μετά τα γεύματα έως και 20%. Αυτό είναι το κλειδί επειδή τα υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή και αύξηση βάρους.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα. Το ξίδι, ειδικά το μηλόξυδο, βοηθά επίσης στην πεπτική διαδικασία, η οποία υποστηρίζει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και παρέχει μια υγιή εντερική μικροχλωρίδα.

Τι να κάνετε

Η Jessie Inchauspé προτείνει να αραιωθεί 1 κουταλιά της σούπας ξύδι με 1 φλιτζάνι νερό και να το πιείτε όχι περισσότερο από 20 λεπτά πριν φάτε.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το πιείτε με ένα καλαμάκι για να προστατέψετε το σμάλτο των δοντιών σας.

Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ξύδι σε αφρώδες νερό, τσάι και σάλτσα σαλάτας.

Το μηλόξυδο, το ξύδι κρασιού, το ξύδι ρυζιού και το ξύδι καρύδας είναι ωραία, αλλά αποφύγετε τις σάλτσες σαλάτας με προσθήκη ζάχαρης.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-21 19:00:20

Back to top button