Auto

Αυτό είναι το νέο BYD Sealion 7

H παρουσία της BYD στην ευρωπαϊκή αγορά μεγαλώνει, με την κινεζική φίρμα να παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη το BYD Sealion 7, ένα ηλεκτρικό SUV που έρχεται να βάλει δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Το μήκους 4,83 m μοντέλο της BYD ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Ocean Series» που είδαμε στα Seal και Dolphin. Προσαρμοσμένη σε ένα σύγχρονο και σπορτίφ νεανικό SUV. Το εμπρός τμήμα του μοντέλου ακολουθεί το γνωστό μοτίβο σχήματος «Χ» που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Ocean Series.

Mε τους προβολείς Dual U τεχνολογίας LED να είναι σχεδιασμένοι με τρόπο που θυμίζει την κίνηση των κυμάτων. Όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις καμπύλες του «θαλάσσιου λέοντα» της BYD. Το προφίλ είναι έντονο σε χαρακτήρα, με το χαμηλό μπροστινό μέρος να έρχεται σε ισορροπία σε σχέση με την στρογγυλεμένη οροφή και το τύπου fastback πίσω μέρος που κοσμείται από μια λεπτή ducktail αεροτομή. Στο πίσω μέρος, το Sealion 7 είναι επιβλητικό και μυώδες με τη φωτεινή υπογραφή που ενώνει τα φωτιστικά σώματα να αναδεικνύει το πλάτος του αυτοκινήτου.  

Οι πρώτες παραδόσεις του BYD Sealion 7 αναμένονται στο τέλος του τρέχοντος έτους

Με το υπερυψωμένο αμάξωμα τύπου SUV, το BYD Sealion 7 υπόσχεται αυξημένη χωροταξική άνεση και πρακτικότητα στην καμπίνα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Ευρωπαίους πελάτες. Το συνολικό του μήκος και το μακρύ μεταξόνιο των 2.93 m, καθώς και το εντελώς επίπεδο δάπεδο της πλατφόρμας e-Platform 3.0 στο πίσω μέρος, επιτρέπουν τη φιλοξενία έως και πέντε ενήλικων επιβατών.

Όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο της σειράς Ocean Series, το ταμπλό του συνδυάζει την τυπική υψηλή τεχνολογία της BYD με ρέοντα σχήματα και μια κεντρική κονσόλα δύο επιπέδων που εξασφαλίζει μια αέρινα εκλπετυσμένη κομψότητα.

Ακόμα και οι χειρολαβές των θυρών είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να δίνουν την αίσθηση ενός «αιωρούμενου φτερού». Σε καμπίνα υιοθετούνται τα καλύτερα στην κατηγορία υλικά, όλα υψηλής ποιότητας, ενώ ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού τα καθίσματα διαθέτουν επένδυση από δέρμα vegan ή Nappa. Διατίθενται δύο χρωματικές επιλογές, που συμπληρώνουν τις τέσσερις εξωτερικές αποχρώσεις.

BYD Sealion 7

Πλούσιο εκτός των άλλων είναι και το τεχνολογικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου. Το BYD Sealion 7 βασίζεται στην πλέον σύγχρονη αρχιτεκτονική της εταιρείας e-Platform 3.0., μια πλατφόρμα εστιασμένη σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εξοπλίζεται δε με την μπαταρία τύπου Blade, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τα ηλεκτρικά μοντέλα του κινεζικού κολοσσού στην Ευρώπη.

H εξελιγμένη εσωτερικά μπαταρία προσφέρει σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας κορυφαία ασφάλεια και απόδοση μιας και χρησιμοποιεί φωσφορικό σίδηρο λιθίου (LFP) ως υλικό καθόδου. Η συγκεκριμένη χημεία εξασφαλίζει υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ανθεκτικότητας σε σύγκριση με τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενώ είναι επίσης 100% απαλλαγμένη από κοβάλτιο.

Εκτός από την Blade Battery και τη χημεία μπαταρίας LFP, είναι εξοπλισμένο με τον ταχύτερο ηλεκτρικό κινητήρα μαζικής παραγωγής παγκοσμίως, με ταχύτητα 23.000 στροφές ανά λεπτό και 400 περιστροφές κάθε δευτερόλεπτο. Με τους ανθρώπους της BYD να τονίζουν πως είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που πιάνει αυτούς τους αριθμούς.

BYD Sealion 7

Ενώ όπως και στην περίπτωση του Seal, το Sealion 7 διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα EV χάρη στη δομή Cell-to Body (CTB), η οποία εξασφαλίζει χαμηλό κέντρο βάρους στο αυτοκίνητο και υψηλότατα επίπεδα στρεπτικής ακαμψίας.

Το νέο Sealion 7 διατίθεται σε πληθώρα εκδόσεων. Η ισχυρότερη εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και έξυπνη τετρακίνηση, επιτρέποντας στο κινεζικό SUV να ολοκληρώσει το 0-100 km/h σε μόλις 4,5”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 215 km/h. Το αυτοκίνητο μπορεί να επαναφορτιστεί με ταχύτητες έως και 230 kW ενώ η συνολική του αυτονομία υπολογίζεται στα 610 km.

Οι τιμές και οι πλήρεις προδιαγραφές του αυτοκινήτου θα ανακοινωθούν στις ευρωπαϊκές αγορές στο εγγύς μέλλον. Το Sealion 7 θα αρχίσει να πωλείται αργότερα αυτό το μήνα σε ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες αναμένονται πριν από το τέλος του 2024.
 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 20:17:01

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button