Auto

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ατύχημα στην ιστορία του NASCAR

Η οβάλ πίστα Superspeedway της Talladega, στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μακρά παράδοση σε μεγάλες συγκρούσεις. Μια παράδοση που συνεχίστηκε, καθώς κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα είχαμε καραμπόλα 28 αυτοκινήτων, σηματοδοτώντας έτσι το μεγαλύτερο ατύχημα στην ιστορία του NASCAR.

Πριν από 22 χρόνια, στην ίδια πίστα είχε συμβεί ένα αντίστοιχα μεγάλο ατύχημα, που όμως αφορούσε την κατηγορία Busch Series (Xfinity Series με τα σημερινά δεδομένα). Φέτος όμως και συγκεκριμένα χθες, συνέβη το συνέβη το μεγαλύτερο ατύχημα την μεγάλη κατηγορία του NASCAR Cup, με τη συμμετοχή 28 αυτοκινήτων.

To μεγαλύτερο ατύχημα στην ιστορία του NASCAR συνέβη χθες στην πίστα Superspeedway της Talladega, με τους 28 οδηγούς να είναι καλά στην υγεία τους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ GP Σιγκαπούρης, εμφατική επιστροφή στις νίκες για τον Lando Norris

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του 5ου από τους 188 γύρους, με τα αγωνιστικά να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής. Επικεφαλής ήταν ο Austin Cindric, ο οποίος ήταν έτοιμος να ρίξει γύρο στον Brad Keselowski. Που με τη σειρά του μονομαχούσε  με τον Joey Logano. Με τη μάχη αυτή να οδηγεί σε σύγκρουση.

 

 

Η οποία επηρέασε τον αγώνα του Cindric, που ήταν η παράπλευρη απώλεια. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι διαφορές ήταν στην ουσία ανύπαρκτες και ο χρόνος αντίδρασης μηδαμινός, όσοι οδηγοί ακολουθούσαν είδαν τον αγώνα τους να τελειώνει μάλλον άδοξα. Ευτυχώς και οι 28 οδηγοί που συμμετείχαν στο ατύχημα είναι καλά στην υγεία τους.

Για την ιστορία, νικητής του αγώνα, για μόλις έξι χιλιοστά του δευτερολέπτου αναδείχθηκε ο Ricky Stenhouse Jr. 
 

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 16:43:43

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button