Κόσμος

Αυτός είναι ο Ελληνοαυστραλός Perry που συνελήφθη για διπλή δολοφονία 47 χρόνια μετά

Ύποπτος για την στυγερή δολοφονία δύο γυναικών στην Μελβούρνη το 1977  θεωρείται ο Ελληνοαυστραλός Perry Κουρουμπλής που συνελήφθη στη Ρώμη.

Οι ιταλικές αρχές πέρασαν χειροπέδες στον 65χρονο, στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης την Πέμπτη μετά την προσγείωση της πτήσης που είχε αναχωρήσει από την Ελλάδα, ανέφερε η ANSA. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βικτώριας, Σέιν Πάτον, δήλωσε ότι ο 65χρονος άνδρας ήταν ύποπτος για πολλά χρόνια και είχαν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψή του που αφορούσαν δύο κατηγορίες για φόνο και μία για βιασμό.

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης του υπόπτου και τα ιταλικά δικαστήρια θα καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα.

Ο ύποπτος κατηγορείται ότι σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές δύο φίλες — τη Σούζαν Άρμστρονγκ, 27 ετών και τη Σούζαν Μπάρτλετ, 27 ετών, τον Ιανουάριο του 1977, μια υπόθεση που συγκλόνισε την Αυστραλία και θεωρούνταν ένα από τα πιο ειδεχθή, ανεξιχνίαστα εγκλήματα στη χώρα γνωστό ως «οι δολοφονίες της Easey Street».

Η φωτογραφία του 65χρονου Ελληνοαυστραλού Perry Κουρουμπλή που έδωσαν στην δημοσιότητα τα αυστραλιανά ΜΜΕ

Ο Πέρρυ Κουρουμπλής ήταν τότε 16 ετών και φοιτούσε στο Λύκειο Collingwood, όπου η Σούζαν Μπάρτλετ  ήταν καθηγήτρια καλλιτεχνικών.

Το άψυχο σώμα της Μπάρτλετ βρέθηκε κοντά στην εξώπορτα του σπιτιού της. Είχε μαχαιρωθεί 55 φορές. Στο υπνοδωμάτιο βρέθηκε το πτώμα της συγκατοίκου της Σούζαν Άρμστρονγκ, η οποία είχε βιαστεί και μαχαιρωθεί περισσότερες από 20 φορές, ενώ έφερε τρία τραύματα στην καρδιά. Ο 16 μηνών γιος της Άρμστρονγκ εντοπίστηκε αφυδατωμένος στην κούνια του, στο διπλανό δωμάτιο.

H 27χρονη Σούζαν Άρμστρονγκ

Η 27χρονη Σούζαν Μπάρτλετ

Σύμφωνα με της αυστραλιανή ιστοσελίδα The Age, ο Κουρουμπλής είχε υποβληθεί σε ανακρίσεις μια εβδομάδα μετά την ανακάλυψη των σορών, καθώς βρέθηκε ένα μαχαίρι σε μια θήκη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Ο Κουρουμπλής, που τότε ήταν έφηβος, είπε ότι το βρήκε στις σιδηροδρομικές γραμμές του Collingwood στις 10 Ιανουαρίου, μεταξύ 22.20 και 23.00, δηλαδή  90 λεπτά αφότου οι δύο γυναίκες εθεάθησαν για τελευταία φορά ζωντανές. Όπως προέκυψε, το αίμα στο μαχαίρι ήταν ανθρώπινο και ομάδας Α θετικό , τον ίδιο τύπο αίματος με τον Άρμστρονγκ.

Η Σούζαν Άρμστρονγκ με τον γιο της Gregory που ήταν 16 μηνών όταν η μητέρα του δολοφονήθηκε στο σπίτι τους στο Collingwood το 1977

Το επικρατέστερο σενάριο για την διπλή δολοφονία

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο δολοφόνος μπει στο σπίτι των γυναικών χωρίς τη χρήση βίας. Έπειτα βίασε την Άρμστρονγκ και στη συνέχεια μαχαίρωσε την 27χρονη ανύπαντρη μητέρα μέχρι θανάτου στην κρεβατοκάμαρά της.

Η Μπάρτλετ  πιθανότατα άκουσε φωνές και πήγε να δει τι συνέβαινε. Τότε ο δράστης μαχαίρωσε και την ίδια μέχρι θανάτου και την άφησαν στο διάδρομο.

Η αστυνομία είπε στους δημοσιογράφους ότι ο δολοφόνος πιθανότατα «ήξερε τουλάχιστον μια από τις γυναίκες και πήγαινε στο σπίτι για αρκετό καιρό».

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας The Herald το 1977

Επικηρυγμένος για 1 εκατομμύριο δολάρια

Η αστυνομία της Βικτώρια πρόσφερε αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων το 2017 για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη και την καταδίκη οποιουδήποτε υπεύθυνου για την δολοφονία των δύο γυναικών. Την ίδια χρονιά, ζητήθηκε από τον Κουρουμπλή να δώσει δείγμα DNA, ωστόσο αυτός έπειτα από το σχετικό αίτημα των αστυνομικών αρχών της Αυστραλίας, διέφυγε στην Ελλάδα για «ολιγοήμερες διακοπές» και δεν επέστρεψε ποτέ.

Τον προστάτευε ο νόμος στην Ελλάδα

Ο 65χρονος, που ζούσε μόνιμα εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, προστατευόταν από τον νόμο για παραγραφή των εγκλημάτων μετά το πέρας 20 ετών. Οι διωκτικές αρχές ανέμεναν να εγκαταλείψει την χώρα προκειμένου να μπορέσουν να τον συλλάβουν. Οι προσπάθειες μέσω της διπλωματικής οδού να επιστρέψει στη Μελβούρνη απέτυχαν και έτσι μπήκε σε διεθνή λίστα παρακολούθησης που οδήγησε στη σύλληψή του στη Ρώμη.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 09:33:45

Back to top button